15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTragedia lui Neşu, publicitate tristă pentru Utrecht

Tragedia lui Neşu, publicitate tristă pentru Utrecht

Este incredibil cum drama unui om poate reînvia popularitatea unui club şi redeştepta interesul fanilor pentru echipa lor în declin. Tragicul accident al lui Mihai Neşu, care şi-a rupt gâtul în timpul unui antrenament după o ciocnire cu un coechipier şi riscă să rămână complet paralizat, pe viaţă, în ciuda faptului că operaţia a reuşit, a stârnit un val uriaş de compasiune în Olanda.

De la suporteri şi jucători, până la conducerea clubului FC Utrecht, la care joacă românul, cu toţii sunt alături de sportiv. De asemenea, declaraţiile portarului echipei Utrecht, Michael Vorm, delegat să dea ultimele detalii presei, au sensibilizat opinia publică.

„Am avut discuţii cu psihologul adus la echipă, întâi ca grup, apoi individual, cu cei care nu au mai trecut prin situaţii similare în viaţă. Mâine (n.r. -ieri) ne va fi imposibil să jucăm fotbal, vom fi pe teren, dar ne vom gândi doar la Mihai. Eu o să aduc mâine (n.r. – ieri) cu mine tricoul României pe care mi l-a făcut cadou Mihai”, a spus pentru presă goalkeeper-ul formaţiei olandeze.

Reacţiile de solidaritate cu fotbalistul accidentat, dar şi cu coechipierii acestuia nu au întârziat să apară. Fanii, care până la acest nefericit incident boicotau antrenamentele celor de la Utrecht din cauza situaţiei din clasament (locul 9) şi nu ocupau mai mult de 20 de locuri în tribune, au venit săptămâna trecută în număr neaşteptat de mare, peste 400 de suporteri asistând la pregătirea formaţiei lor favorite.

De situaţia specială au profitat însă şi micii afacerişti care au scos la vânzare tricouri cu Neşu, la pretul de 19 euro bucata, din care au vândut într-o zi aproape cât au comercializat în tot sezonul. De asemenea, fulare şi eşarfe tricolore, la 5 euro bucata, au fost la mare căutare înainte de meciul de ieri al celor de la FC Utrecht contra adversarilor de la AZ Alkmaar.

 

Cele mai citite

Armata libaneză își detonează controlat mai multe aparate de comunicații

Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul atribuit Israelului în care mii de...

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...

Deces tragic pentru un bărbat din Alba înțepat de o viespe mare în cap

Un bărbat de 49 de ani, din județul Alba, a murit după ce a fost înțepat în zona capului de un gărgăun (viespe mare),...
Ultima oră
Pe aceeași temă