5.6 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialTraficul feroviar între Timişoara și Bucureşti, reluat

Traficul feroviar între Timişoara și Bucureşti, reluat

Circulaţia feroviară pe magistrala Timişoara – Bucureşti a fost reluată, sâmbătă dimineaţă, după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă, care au deraiat, cu o zi în urmă, în dreptul municipiului Orşova, au fost repuse pe şine, transmite Mediafax.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi a anunţat că circulaţia a revenit la normal pe calea ferată, între Timişoara şi Bucureşti, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 5.00.

În cursul zilei de vineri, mai multe echipe de muncitori din cadrul CFR au intervenit cu o macara auto şi cu două macarale feroviare pentru a repune pe şine cele cinci vagoane deraiate cu o zi în urmă, la intrarea în municipiul Orşova, unul dintre acestea fiind încărcat cu deşeuri de fier.

Şeful Poliţiei Transporturi Mehedinţi, comisarul şef Pantelică Bobârsc, declara, vineri după-amiază, că incidentul de la Orşova ar avea cauze tehnice, infrastructura căii ferate fiind uzată, în timp ce reprezentanţi ai Regionalei CF Timişoara au exclus să fi existat probleme la linia ferată.

Potrivit sursei citate, după incident s-a format o comisie care urmează a stabili cauzele care au dus la producerea acestuia. Bobârsc a menţionat însă că, personal, exclude varianta ca incidentul să se fi produs din vina conductorului, ci din cauza căii ferate uzate, adăugând: "Doamne fereşte să fi fost persoane în vagoanele care s-au răsturnat".

Pe de altă parte, reprezentanţii Regionalei CF Timişoara ajunşi vineri la Orşova exclud posibilitatea ca linia ferată să fi avut probleme întrucât, înainte de a se produce incidentul, prin staţia de la Orşova trecuse, spre Bucureşti, un tren de călători, care s-a întâlnit, de altfel, cu trenul marfar în staţia de la Vârciorova, din apropierea Gării Orşova.

Directorul Regionalei CF Timişoara, Alexandru Simu, a declarat că deocamdată nu au putut fi identificate cauzele incidentului.

"Cauzele, deocamdată, nu le putem identifica, s-au făcut măsurători pe teren şi comisia care este abilitată să facă investigarea va stabili şi cauzele ulterior producerii acestui incident", declara Simu.

La locul incidentului s-au deplasat mai multe echpaje de pompieri pentru eliminarea pericolului izbucnirii unui incendiu, în zona respectivă alimentarea cu energie electrică fiind oprită intrucât vagoanele deraiate au rupt un stâlp de înaltă tensiune şi firele de electricitate.

Ulterior, CFR a anunţat că trenurile de călători care leagă Capitala de vestul ţării şi retur circulă deviat, prin Filiaşi – Petroşani – Simeria – Arad. Totodată, pentru trenurile locale se asigură transbordare auto între Drobeta Turnu Severin şi Valea Cernei.

Cele mai citite

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă