7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTRAFIC ÎNGREUNAT pe mai multe drumuri din ţară. Vezi unde şi de...

TRAFIC ÎNGREUNAT pe mai multe drumuri din ţară. Vezi unde şi de ce o să stai ore în şir în coloană

Un pieton şi-a pierdut viaţa, sâmbătă dimineaţa, pe Centura de Vest a Ploieştiului., la kilometrul 54. Circulaţie este îngreunată, informează centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

 Traficul rutier fiind intens, este posibil ca până în jurul prânzului în zona lucrărilor la pasaje să se circule în coloană, două din cele patru benzi fiind închise pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 62+525 de metri şi 64+575 de metri.

Tot în judeţul Prahova, în staţiunea Sinaia, până la data de 5 noiembrie 2013, pe bulevardul Carol I, pe porţiunea cuprinsă între strada Gării şi Aleea Peleşului, se execută lucrări de amenajare urbanistică. Traficul rutier răm âne deviat pe DN1 – varianta care trece prin dreptul gării.

Amintim că în staţiunea Buşteni au fost date în folosinţă două treceri pentru pietonii cu dizabilităţi. Acestea sunt semnalizate corespunzător şi vin în sprijinul persoanelor care nu pot folosi pasarelele pietonale montate pe DN1. Le recomandăm conducătorilor auto să circule prudent în zonele respective.

În judeţul Călăraşi, în perioada 10 septembrie – 30 octombrie, se vor executa lucrări de reparaţii pe DN4 Frumuşani – Olteniţa, între kilometrii 20 şi 60 şi pe DN31 Olteniţa – Mănăstirea, între kilometrii 32 şi 60, iar traficul rutier se va desfăşura îngreunat.

Până la data de 30 septembrie 2013, la solicitarea autorităţilor bulgare, în scopul fluidizării traficului turistic în sezonul estival, pe podul Calafat – Vidin a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 12 tone şi mai mult de două axe, în zilele de vineri, în intervalul orar 16:00 – 20:00, iar duminica între orele 14:00 şi 22:00 .

De asemenea, autorităţile bulgare au solicitat restricţionarea circulaţiei autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 20 de tone în zona de frontieră Calafat – Vidin în zilele caniculare, când temperatura aerului depăşeşte 35 °C.

Reamintim că în perioada 15 iunie – 15 septembrie, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală, se instituie restricţii de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E), în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificările ulterioare. Restricţiile se aplică astfel :

· Sâmbăta şi duminica, între orele 06.00 şi 22.00: DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea ; DN2(E85) Săbăoani – Suceava – Siret ; DN7(E81) Pite şti – Râmnicu Vâlcea – Veştem; DN7(E68) Ilia – Arad ; DN39(E87) Agigea – Mangalia;

· Vinerea, între orele 12.00 şi 24.00, sâmbăta, între orele 06.00 şi 20.00 şi duminica între orele 06.00 şi 24.00: A2(E81) Bucureşti – Cernavodă; DN22C(E81) Cernavodă – Murfatlar; DN3(E81) Murfatlar – Constanţa .

Se menţin restricţiile pentru DN1(E60) Ploieşti – Braşov şi pentru DN1 (E60) Centura Bucureşti – Otopeni – Ploieşti, sâmbăta şi duminica, între orele 6.00 şi 22.00 (în cazul acestui ultim tronson restricţia este valabilă şi pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone).

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă