26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialTrafic dublu la Nădlac

Trafic dublu la Nădlac

Circulaţia rutieră, pe sensul de ieşire din ţară, prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, a crescut, în ultimele 24 de ore, cu mai mult decât dublu, oamenii aşteptând şi peste o oră şi jumătate să treacă graniţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care au ieşit din ţară, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, a crescut la peste 26.000, comparativ cu circa 10.000 de persoane, care tranzitează punctul, în mod obişnuit, în acest interval, românii care muncesc în vestul Europei întorcându-se la locurile de muncă.

"În ultimele 24 de ore, peste 26.000 de persoane au ieşit din ţară prin punctul de trecere a frontirei la Nădlac 2, comparativ cu circa 10.000 de persoane, în 24 de ore obişnuite. De altfel, în ultimele 24 de ore, pe la Nădlac 2 au tranzitat peste 35.000 de persoane, dintre care peste 26.000 pe ieşire şi circa 9.000 pe intrare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Biriş.

În aceste condiţii, au fost cazuri când timpii de aşteptare au fost mai mari de o oră şi jumătate. Pentru a face faţă situaţiei, au fost aduşi mai mulţi poliţişti de frontieră, care se aflau în timpul liber, fiind deschise multe benzi de ieşire din ţară.

 

Punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 a fost cel mai tranzitat, în tot acest sezon estival, cuprins între 1 iulie – 15 august, pe aici trecând peste 1,7 milioane de persoane dintre cele aproximativ 4 milioane, care au trecut prin frontiera cu Ungaria.

Poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei.

 

Cele mai citite

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți asupra noilor infracțiuni, legate de criminalitatea informatică

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți pentru a putea contracara noile amenințări de criminalitate informatică, cum ar fi cele legate de moneda virtuală și...

BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demarează luna aceasta campania anuală „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Această inițiativă urmărește...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă