19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialToyota şi-ar fi răscumpărat în secret vehicule defecte de la clienţi

Toyota şi-ar fi răscumpărat în secret vehicule defecte de la clienţi

Grupul japonez Toyota, care a trebuit să recheme în fabrici în urmă cu câteva luni milioane de maşini defecte, ar fi cumpărat în secret de la clienţii săi unele dintre aceste vehicule pentru a le disimula defecţiunile, au afirmat – vineri – avocaţi ai reclamanţilor, citaţi de AFP si de Agerpres.

 

O reclamaţie depusă într-un tribunal californian afirmă că tehnicieni ai Toyota au reuşit – contrar aceea ce a afirmat întotdeauna grupul nipon – să copieze problemele la acceleraţie aflate la originea rechemării milioanelor de vehicule în ultimele luni.

„Iar pentru a disimula şi mai mult defectul, Toyota cerea clientului – pentru a-i cumpăra maşina – să semneze o clauză de confidenţialitate şi să se angajeze că nu va urmări /în justiţie/ grupul”, adaugă reclamaţia.

Reclamaţia mai susţine că Toyota ar fi omis în mod deliberat să divulge aceste informaţii Agenţiei de securitate rutieră americane /NHTSA/ şi în cursul audierii sale de către Congresul american.

„Cu cât se aprofundează acest caz, cu atât devine evident că Toyota era la curent cu problemele şi nu a ştiut să reacţioneze în manieră responsabilă”, afirmă într-un comunicat Steve Berman, unul dintre avocaţii reclamanţilor. „Dezvăluirea răscumpărării maşinilor defecte şi a faptului că Toyota şi-a împiedicat clienţii să vorbească despre experienţa lor este cel puţin curioasă, dacă nu abominabilă”, adaugă el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă