19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialToyota se pregateste sa renunte la Formula 1

Toyota se pregateste sa renunte la Formula 1

Intentia producatorului auto Toyota de a se retrage din Formula 1, raportul CE care precizeaza ca economia zonei euro va reveni pe crestere in 2010 cu 0,7%, anuntul celor de la General Motors de a pastra filiala europeana Opel, dar si decizia celor de la HSBC de a desfiinta 1700 de posturi din Marea Britanie sunt principalele subiecte dezbatute miercuri de presa internationala, monitorizata de tmctv.ro.

El Pais noteaza ca, gigantul japonez Toyota, se va retrage la sfarsitul anului din Campionatul Mondial de Formula 1 din cauza dificultatilor economice. Spaniolii mai scriu ca, aceasta masura urmeaza a fi aprobata in cadrul unei reuniuni a directorilor Toyota si va ramane in vigoare pana in anul 2012.

Les Echos informeaza ca, previziunile economice de ieri ale Comisiei Europene, arata ca aceasta se asteapta la o crestere a economiei zonei euro cu 0,7% in 2010 si de 1,5% pentru 2011. Comisarul european pentru afaceri economice si monetare a mai precizat in cadrul conferintei ca economia europeana a iesit din recesiune.

Potrivit celor de la Wall Street Journal, General Motors a decis sa pastreze controlul asupra filialei Opel din Germania si a societatii britanice Vauxhall. Anuntul a fost facut public in cursul zilei de marti in urma unei reuniuni a board-ului.

Pe aceeasi tema scrie si Financial Times, care noteaza ca, GM a abandonat planurile sale de vanzare a Opel catre Magna si Sberbank. Mutarea, conform FT, va fi o rusine pentru guvernul german care a cheltuit foarte mult capital politic pe un deal controversat.

Grupul bancar britanic HSBC Holdings, a anuntat marti ca va desfiinta 1700 de posturi din Marea Britanie, majoritatea fiind din domeniul colectarii si operatiunilor cu credit-card-ul. Aceasta miscare, spun analistii, va agrava situatia somajului din sistemul bancar britanic, mai arata Wall Street Journal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă