22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialToyota a lansat Prius C, hibridul cu cel mai redus consum de...

Toyota a lansat Prius C, hibridul cu cel mai redus consum de carburant din lume

Toyota Motor a lansat cel mai eficient model hibrid din lume în privinţa consumului de carburant, numit Aqua în Japonia şi Prius C în restul lumii, transmite Reuters şi Mediafax.

Automobilul compact are un consum de un litru de carburant la 35,4 kilometri, sub cel al actualului model Prius, care poate parcurge 32 de kilometri cu un litru de carburant.

Nissan Motor şi General Motors concurează Toyota cu modelele electrice Leaf, respectiv Chevrolet Volt, dar volumul vânzărilor este aşteptat să rămână relativ scăzut până când preţul mare al bateriilor va scădea semnificativ.

Toyota vrea să vândă în Japonia 12.000 de maşini Aqua pe lună, la un preţ care porneşte de la 1,69 milioane de yeni (21.600 dolari).

Producătorul auto japonez, care domină segmentul de vehicule hibride, intenţionează să lanseze circa 10 noi modele de acest fel până în 2015.

Săptămâna trecută, Toyota a anticipat pentru anul viitor o creştere de 20% a vânzărilor de automobile, după ce în 2011 producţia a fost afectată de cutremurul şi tsunami-ul din martie, dar şi de inundaţiile din Thailanda.

Cele mai citite

Modificări ale traseelor tramvaielor de pe Calea Moșilor

Începând de duminică, 14.04.2024, STB SA va aplica măsura de reorganizare a liniilor de tramvai care funcționează în zona istorică de pe Calea Moșilor,...

Salariul mediu net din luna februarie a ajuns la 4.876, cu 14,2% mai mult față de perioada similară din 2023

Câştigul salarial mediu net a fost de 4.876 lei în februarie, în creştere cu 17 lei (+0,3%) faţă de luna ianuarie 2024. Comparativ cu...

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii...

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic,...
Ultima oră
Pe aceeași temă