21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialJudeţul Argeş este în mijlocul unei crize fără precedent. 41 de copii...

Judeţul Argeş este în mijlocul unei crize fără precedent. 41 de copii internaţi în spitale, cu probleme digestive

Situaţia din judeţul Argeş pare să fi scăpat de tot de sub control. La ora actuală, 41 de copii cu probleme digestive sunt internaţi în spitalele din acest judeţ.

Cei mai mulţi – 32 – se află internaţi la Spitalul de Pediatrie Piteşti, patrucopii primesc îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, secţia boli infecţioase, alţi patru sunt internaţi la Spitalul Municipal Câmpulung, iar unul este internat la Spitalul Municipal Curtea de Argeş.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Piteşti, Adina Enescu, a declarat azi, pentru Mediafax, că în unitatea spitalicească mai sunt 12 paturi libere pentru copii. "Sperăm să nu fie cazul de noi pacienţi, dar nu se pune problema să nu existe locuri în spital. Zece paturi sunt pentru sugari şi două pentru copii mai mari, preşcolari şi şcolari", a spus Enescu.

La rândul său, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat că echipe miste ale DSV şi DSP ridică probe de alimente de la Şcola nr. 16, din cartierul piteştean Banat.

"Copiii, 11 la număr, au ajuns la spitale cu toxiinfecţie alimentară. Ei au mâncat, joi, la after-school, brânză cu mămăligă şi pulpe de pui. Ancheta care este în plină desfăşurare va stabili care este cauza pentru care copiii s-au îmbolnăvit", a spus prefectul.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă