19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTotul despre managementul inteligent al sistemului informatic

Totul despre managementul inteligent al sistemului informatic

Un sistem informatic trebuie sa aiba capacitatea de a inlesni dezvolatarea unei companii, nu doar de a sustine activitatea zilnica.

Cel mai important beneficiu pentru detinatorul unei astfel de infrastructuri IT este castigarea unui avantaj competitiv fata de concurenta, si in plan secund predictibilitatea costurilor si optimizarea investitiilor in zona IT.

Inteligenta in gestionarea unei astfel de infrastructuri consta in adoptarea unei strategii denumite generic “Managed IT Services”, in centrul acestei abordari fiind capacitatea de prevenire.

Aproape fara nici o exceptie, este de asteptat ca monitorizarea corecta si gestiunea inteligenta a infrastructurii IT, sa fie de ajuns. Si totusi, cand intrebi pe cineva sa explice de ce monitorizarea si gestiunea sunt vitale, vei fi norocos daca vei primi un raspuns, altul decat : “ ca sa ne asiguram ca merg lucrurile “. Orice manager de companie stie foarte bine ca monitorizarea permanenta este un lucru esential.

Trebuie sa cunosti sursa profitului, sau a pierderilor, sa intelegi rolurile si costurile departamentelor si ce se poate face pentru a le imbunatati. Toate aceste instrumente de masura joaca un rol important in deciziile strategice si tactice pe care un manager le ia in fiecare zi.

Desi cuvantul este arhifolosit si abuzat, fiecare afacere este un ecosistem.

Este evident ca o noua campanie de marketing va creste utilizarea resurselor din departamentul de vanzari. AR TREBUI sa fie la fel de evident ca aceeasi campanie de marketing va creste utilizarea resurselor infrastructurii IT, de asemenea.

Fiecare administrator de sistem stie, sau ar trebui sa stie, ca monitorizarea infrastructurii este fundamentala. Dar putini stiu sa explice in detaliu de ce este atat de importanta.

“Pentru ca pierzi bani atunci cand sistemele sunt offline”, vor spune.Intrebati-i cat, si s-ar putea sa ii lasati fara cuvinte.

Din propria mea experienta in vanzari, unde putem adauga si numeroase discutii cu clienti, foarte putini oameni inteleg relatia dintre IT si afacere. Cei care administreaza sistemul informatic stiu ca trebuie sa pastreze sistemele si serviciile in parametrii optimi pentru a putea sustine afacerea, dar de cele mai multe ori nu inteleg aceasta relatie pe deplin.

In zilele noastre, pe piata virtuala condusa de date, este esential sa stim nu numai ca sistemele sunt functionale dar si ca fac ceea ce trebuie pentru bunastarea afacerii.

Companiile bine pregatite, bine conduse, trebuie sa fie capabile sa aibe o viziune de viitor dar sa traiasca in prezent – si de aceea noi, la Hypercubic ne concentram toata atentia asupra functionarii optime a infrastructurii IT, tocmai pentru ca dumneavoastra sa va puteti dedica in totalitate activitatilor cotidiene de business.

Afacerea in sine si sistemul informatic sunt interconectate.Prin urmare, o buna gestiune a a infrastructurii IT nu reduce doar costurile, ci creeaza noi oportunitati si creste interactiunea cu clientii.Trebuie sa faceti mai mult decat sa imbratisati tehnologia; trebuie sa o lasati sa va sustina afacerea.

Pentru mai multe detalii despre aceste soluţii de gestionare a echipamentelor IT şi despre beneficiile aduse companiei dumneavoastra, puteţi intra in legatura directa cu un consultant, accesand website-ul www.hypercubic.ro sau ne puteţi contacta la adresa de e-mail alexandru.trifu@hypercubic.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă