17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecial„Toto și surorile lui“, la Festivalul de film documentar în licee

„Toto și surorile lui“, la Festivalul de film documentar în licee

AdDOC, primul festival de film documentar în licee, își deschide porțile pe 2 mai, la Teatrul Municipal Caracal, cu o proiecție specială a documentarului multipremiat „Toto și surorile lui“, în regia lui Alexander Nanau. 

AdDOC s-a născut la inițiativa coordonatorilor de cluburi de film One World Romania din mai multe orașe, într-un training intensiv în care au vizionat filme, au discutat despre importanța implicării sociale și au învățat mecanismele organizării unui eveniment pe plan național. 

Ei au selectat zece producții recente româ­nești ce prezintă societatea în care trăim, cu bune și rele, și le-au împărțit în trei categorii, în funcție de subiectele pe care le tratează și întrebările pe care le ridică. Cele trei secțiuni au fost denumite: „Baba oarba“, „1, 2, 3, la perete stai“ și „Sticluța cu otravă“. 

Producțiile vor fi vizionate de tineri din 25 de licee din 12 orașe din țară, proiecțiile fiind urmate de discuții fie cu regizori și realizatori, fie cu specialiști din domeniu.

Filmul documentar prezentat în deschidere, „Toto și surorile lui“, în regia lui Alexander Nanau, a obținut Prix France Culture Cinema 2016 în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Protagonistul filmului va fi prezent în sală, alături de trupa de teatru PlayHood. Toto e un puști de 10 ani din Ferentari. 

Câtă vreme mama lui se află în pușcărie pentru trafic de droguri, Toto locuiește cu surorile lui mai mari, Andreea și Ana, și cu un șir lung de unchi, vecini și consumatori de droguri din cartier. Singura lui supapă este un centru de sprijin unde face școală și descoperă dansul hip-hop. La rândul lor, surorile lui adolescente își caută și ele locul în lume și se maturizează, fiecare în felul ei, înainte de vreme.  

Cele mai citite

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Economia mondială e în proces de stabilizare

OCDE se așteaptă la un avans de 3,2% al economiei mondiale până în 2025 Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a îmbunătățit previziunile economice pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă