12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialScandalul ”Ashley Madison”: Tot mai multe persoane căsătorite, în căutare de aventuri

Scandalul ”Ashley Madison”: Tot mai multe persoane căsătorite, în căutare de aventuri

Sute de mii de persoane căsătorite și-au făcut cont pe site-ul Ashley Madison, săptămâna trecută, în ciuda atacului cibernetic în urma căruia au fost dezvăluite datele personale a milioane de utilizatori ai rețelei, a anunțat compania care deține Ashley Madison, Avid Life Media,  potrivit BBC News

Datele personale de la peste 33 de milioane de conturi și sute de e-mailuri ale directorului companiei au fost furate de pe site și publicate pe Internet în august. Vinerea trecută directorul companiei a demisionat. Compania a transmis că decizia lui Noel Biderman a avut în vedere ”interesul major” al companiei.

Citește și: Oficiali europeni, IMPLICAȚI în scandalul Ashley Madison

În urma atacului hackerilor, opinia publică a aflat că identitatea mai multor utilizatori, persoane publice căsătorite, și că unele dintre profilurile femeilor de pe pagina de web erau false.

Astfel, din e-mailurile fostului director al companiei a reieșit că angajații site-ului inventau profiluri de femei, care au ajuns să fie cunoscute sub numele de ”Îngerii lui Ashley”.

Citește și: Directorul companiei care deţine site-ul Ashley Madison a demisionat

Ashley Madison este un serviciu online canadian destinat întâlnirilor între adulţi, ce funcţionează ca o platformă de socializare care se adresează utilizatorilor căsătoriţi sau care sunt deja angajaţi într-o relaţie stabilă dar care îşi doresc o aventură. Site-ul a fost lansat în anul 2001, iar numele său a fost creat prin alăturarea a două dintre cele mai populare prenume feminine din America de Nord (“Ashley” şi “Madison”).

Potrivit specialiştilor, site-ul Ashley Madison are în 2015 o medie de peste 124 de milioane de accesări în fiecare lună şi ocupă locul al 18-lea în topul celor mai populare site-uri pentru adulţi din lume.

Citește și: Scandalul Ashley Madison. The Impact Team, „avocaţii încornoraţilor“

Cele mai citite

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

Opoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat alianța “Pobeda”

Mai multe formațiuni de opoziție din Republica Moldova și-au ținut un congres la Moscova și au înființat, cu acest prilej, o alianță numită "Pobeda". Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă