25.7 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecialTopul mesajelor de pe Twitter.com, realizat de programatori romani

Topul mesajelor de pe Twitter.com, realizat de programatori romani

» O companie romaneasca de software a lansat un serviciu gratuit ce ofera accesul rapid la informatiile  transmise prin Twitter si care a ajuns, in scurt timp, sa fie promovat de TechCrunch.com.
» Este unul dintre putinele proiecte romanesti care au ajuns sa fie promovate de prestigioasa retea americana, dupa CeeVee.com si Ubervu.com.

Twittlink.com se adreseaza unei comunitati largi de utilizatori, de la marele public care are posibilitatea sa citeasca topul celor mai importante mesaje ale momentului de pe Twitter, pe categorii de informatii, pana la posesorii de site-uri sau bloguri.
Solutia romaneasca extrage link-urile care circula pe Twitter si le evidentiaza pe cele mai vehiculate, iar motorul de cautare permite acces rapid la informatia de interes pentru fiecare utilizator. Aceasta tehnologie, dezvoltata de IT Assist in parteneriat cu un grup de specialisti romani, este cu adevarat inovatoare, pentru ca se bazeaza pe un motor de cautare lingvistica capabil sa identifice cuvinte-cheie si sinonime in contextul unei fraze si sa faca o analiza semantica a textului. Pentru simplificare, putem spune ca metoda de cautare si sortare pe categorii a continutului este oarecum similara cu cele folosite de motoarele de cautare gen Google.

 

"Exista site-uri similare afara care au mare succes, dar care  utilizeaza un alt tip de tehnologie si nu colecteaza toata informatia pe care si-au propus sa o colecteze, de unde si interesul TechCrunch.com pentru noi", a explicat psihologul Cristina Visan, membru al echipei romanesti. "Analizarea continutului mesajelor nu se opreste la mesajul de pe Twitter, ci prin urmarirea link-urilor incluse se face o analiza completa a informatiilor publicate. Iar in momentul de fata, mai toate stirile externe interesante apar in online-ul romanesc (inclusiv pe Twitter) la ore bune dupa ce Twittlink ne-a notificat de ele." Pentru a face lucrurile mai simple pentru utilizator, un modul de analiza semantica grupeaza tweet-urile (ca atare si link-urile continute) care vorbesc despre acelasi subiect. In felul acesta, twittlink.com poate oferi o imagine corecta in legatura cu topicurile cele mai discutate pe Twitter.

De asemenea, o reprezentare grafica arata distribuirea subiectelor in ultimele 24 de ore. "Pentru cei interesati de subiectele noi, in ascensiune, Twittlink are o  sectiune denumita «Emergent tweets», unde sunt evidentiate link-urile cu o raspandire rapida in ultimele doua ore. Un «hot stick» le marcheaza pe cele cu potential de viral", mai arata Cristina Visan pe blogul sau. si, pentru ca spam-ul se face din ce in ce mai resimtit si pe Twitter, s-a introdus si un motor de antispam care separa tweet-urile legitime de cele propagate artificial.
"Serviciul nostru este gandit la nivel global, suportand deja limba engleza, iar daca totul merge cum ne dorim noi, pana la sfarsitul anului vom putea extinde suportul si pentru limba romana", a declarat Marius Militaru, director de Marketing si vanzari la IT Assist. De asemenea, vor fi incluse si alte zece limbi de circulatie mondiala. "Integrarea acestui widget este extrem de simpla si dureaza maximum cinci minute pentru un nonspecialist", a declarat, la randul sau, Mircea Mitu, director tehnic al companiei. "Acelasi impact cu minimum efort il ofera si butonul de retweet."

Cele mai citite

Crimă șocantă în Franța: un bărbat cu probleme psihice și-a omorât soția, cei doi copii și a rănit alți doi oameni

Un bărbat cu un istoric de probleme psihiatrice şi-a înjunghiat mortal soţia şi pe cei doi copii mici ai lor la Mormant, un orăşel...

Un pod peste Tisa de la granița cu Ucraina intră în reparații capitale

Podul peste Tisa intră în reparaţii. De luni vor fi restricţii, timp de 30 de zile, între orele 10.00-15.00. În baza studiilor făcute de către...

Un vagon al unui tren de marfă cu cereale a deraiat la ieșirea din stația Valu lui Traian

Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, sâmbătă, la ieşirea din staţia Valu lui Traian. Circulaţia feroviară se desfăşoară...
Ultima oră
Pe aceeași temă