14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialTopul celor mai bogati candidati la Parlamentul Romaniei

Topul celor mai bogati candidati la Parlamentul Romaniei

Campania electorala pentru noul Parlament va fi foarte costisitoare, analistii estimand ca pentru un post de deputat sau senator cheltuielile se vor ridica la aproape 200.000 de dolari. Pentru multi candidati insa, aceasta suma nu reprezinta nimic. Asta pentru ca sunt posesorii unor averi considerabile, care se ridica la zeci sau sute de milioane de dolari.

Averea totala a primilor zece aspiranti la un post de parlamentar se ridica la suma de 4,7 miliarde de dolari, potrivit datelor revistei "Capital – Top 300", prelucrate de ziare.com.

Primul loc este ocupat de nimeni altul decat Gigi Becali. El este posesorul unei averi de 3 miliarde de dolari. Becali va candida in calitate de presedinte al PNG intr-un colegiu din sectorul 5 al Capitalei, pentru un post de deputat.

Pe locul doi este Dan Voiculescu (PSD – PC), acesta avand o avere de un milliard de dolari. El va candida in sectorul 4.

Locul trei este ocupat de Robert Negoita (PSD – PC) cu avere de 350 de milioane de dolari. Acesta a anuntat ca va candida in Ilfov.

Silviu Prigoana (PDL), candidat in sectorul 3, se afla pe locul 4, avand o avere de 150 de milioane de dolari.

Verestoy Attila (UDMR), candidat in Harghita, ocupa locul 5 cu o avere de 82 de milioane de dolari.

Pe locul 6 este Liviu Brailoiu (PSD – PC). El are 40 de milioane de dolari si candideaza in Constanta.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, candidat in judetul Ilfov, se afla pe pozitia a 7-a. El are o avere de 30 de milioane de dolari.

Locul 8 este ocupat de Anghel Iordanescu (PSD – PC). El candideaza tot in Ilfov si are o avere de 20 de milioane de dolari.

Dorel Onaca ( PD-L) are 18 milioane de dolari si se afla pe locul 9. El a anuntat ca va candida in judetul Constanta.

Locul 10 in acest top este ocupat de Dan Ioan Popescu (PSD – PC). El are 15 milioane de dolari si candideaza in sectorul 2.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă