19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTopolanek recunoaste ca el este in fotografia din El Pais

Topolanek recunoaste ca el este in fotografia din El Pais

Fostul premier ceh Mirek Topolanek a recunoscut vineri seara ca el este barbatul gol din imaginea publicata de cotidianul El Pais, dar a dat asigurari fotografia facuta la vila sefului guvernului italian Silvio Berlusconi este trucata, transmite AFP monitorizata de NewsIn.

"Eu sunt in fotografie, dar aceasta este trucata, imaginea nu este autentica", le-a transmis liderul partidului liberal jurnalistilor care asteptau in fata unei sectii de vot. "Este o intruziune absoluta in viata mea privata. Mai mult, insist asupra faptului ca nu este nimic compromitator in aceasta imagine. Era o vacanta privata intr-un loc privat", a adaugat fostul Topolanek.

Vineri, cotidianul spaniol El Pais a publicat sapte fotografii realizate de fotograful Antonello Zappadu, desi justitia italiana a ordonat confiscarea acestora in urma unei plangeri depuse de Berlusconi. Imaginile fusesera modificate pentru ca fetele persoanelor sa nu fie recunoscute, cu exceptia celei a lui Silvio Berlusconi. Acesta poate fi vazut in gradina inconjurat de mai multe femei, in timp ce doua tinere se bronzeaza in slipuri sumare si fara sutien, iar un barbat complet dezbracat se afla pe marginea piscinei. El Pais nu precizeaza cine este acest barbat. Avocatul lui Berlusconi, Niccolo Ghedini, a afirmat insa recent ca una dintre fotografiile confiscate de justitia italiana il prezinta pe premierul ceh Mirek Topolanek gol. Totusi, Topolanek negase.

Potrivit fostului premier ceh, publicarea fotografiilor de catre cotidianul de stanga El Pais reprezinta o manevra politica legata de alegerile europarlamentare. "Nu stiam ca aceste alegeri sunt atat de importante pentru socialistii europeni incat sa recurga la astfel de atacuri ridicole si la astfel de manipulari", a declarat fostul premier ceh.

Guvernul de centru-dreapta al lui Topolanek a fost fortat sa demisioneze dupa ce a primit un vot de neincredere din partea deputatilor cehi, initiat in luna martie de opozitia social-democrata, in plina presedintie a Uniunii Europene detinuta de Cehia.

 

http://www.elpais.com/articulo/reportajes/Anatomia/Berluscolandia/elpepusocdmg/20090607elpdmgrep_1/Tes

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă