20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

TOP-INFO

Notari publici, verificati de doi judecatori din Mures

Doi judecatori de la Curtea de Apel Targu-Mures vor renunta la sala de judecata pentru a intra in componenta unui corp de inspectie al Ministerului Justitiei, care sa verifice activitatea notarilor publici. Este vorba de magistratii Cornelia Dima si Ioan Garbulet, care au primit deja, ieri, avizul Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) pentru a fi detasati de la Curtea de Apel la Ministerul Justitiei pentru o perioada de trei ani, respectiv 6 luni.
Plecarea celor doi in corpul de control pentru notari ar putea sa ridice, insa, probleme la Curtea de Apel Targu-Mures, de unde pana acum au fost detasati trei magistrati la Bucuresti, posturile lor fiind blocate pe toata perioada cat lipsesc.

Sefi noi la Tribunalul si Judecatoria Arad

ARAD. Noul presedinte al Tribunalului Arad este judecatorul Stefan Lucaciuc. Acesta a obtinut o medie de 8,33 la concursul organizat la Bucuresti pentru ocuparea postului. Pentru sefia aceleiasi instante a mai candidat si judecatorul Teodor Dascalu, insa acesta a obtinut o medie de 8,22. Lucaciuc a candidat atat pentru postul de vicepresedinte, cat si pentru cel de presedinte al Tribunalului, in timp ce Dascalu doar pentru cel de presedinte. In aceste conditii, functia secunda de conducere a ramas vacanta, urmand sa fie ocupata prin delegatie. O situatie identica este si la Judecatoria Arad, unde nu s-a inscris nici un magistrat la concursul pentru ocuparea postului de vicepresedinte al acestei instante. In schimb, functia de presedinte va fi ocupata de Florentin Vlad, care a obtinut nota 8,00 la examenul oral, iar la cel scris 7,20.

Licitatie esuata pentru vanzarea activelor „Amidip” Calan

Nici una dintre cele doua firme care au achizitionat caietul de sarcini nu s-a prezentat la licitatia organizata pentru vanzarea societatii „Amidip” Calan (judetul Hunedoara). Pretul de pornire a fost stabilit la 3,8 milioane de dolari. O noua licitatie va fi organizata in 11 iulie, iar apoi pretul de pornire va scadea cu 25 la suta. Societatea a mai fost scoasa la vanzare anul trecut de sapte ori, fara sa se gaseasca un cumparator pentru ea. Liderul Sindicatului Liber „Victoria” Calan, Cristian Anghel, a acuzat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului de situatia dificila a firmei.

Elev prins la BAC cu 100 de fituici in buzunar

Un elev din judetul Alba a fost eliminat, joi, de la proba de profil a examenului de Bacalaureat, dupa ce a fost prins de supraveghetori cu aproape 100 de fituici in buzunar. Inspectorul scolar general Cornel Sandu a declarat ca adolescentul, care sustinea examenul la Colegiul Economic din Alba Iulia, a fost prins chiar de oficialii IPJ, in urma unui control de rutina. Mai mult, elevul avea in banca un cuprins pe care apareau titlurile din intreaga materie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă