9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialTOP 10 - gadgeturile anului 2009

TOP 10 – gadgeturile anului 2009

Lumea tehnologiei este mereu in miscare si, pe segmentul gadget, este mereu cu un pas inaintea imaginatiei noastre. 2009 nu a fost un an sarac in gadgeturi, iar Realitatea.net va propune un top 10 pentru gadgeturile care au vazut lumina zilei anul acesta.

1. Terrafugia Transition, masina care se transforma in avion in 15 secunde
Visul oricarui sofer este sa scape de traficul infernal de pe strazi. Solutia este o masina zburatoare. Vestea cea buna este ca in 2009 a decolat o astfel de masina. Vestea cea proasta este ca are nevoie de 518 metri de strada pentru a decola. Pretul este de 148.000 de euro. Inventatorii masinii, printre care si fosti ingineri NASA au declarat ca Terrafugia Transition este prima masina care se transforma in avion, in doar 15 secunde, prin apasarea unui singur buton. Creatorii sai spun ca este usor de intretinut intrucat foloseste combustibil fara plumb normal si incape intr-un garaj. O masina zburatoare mai veche, Aerocar, din anii 1950, care inca mai zboara in zilele noastre, are nevoie ca aripile sa fie inlaturate manual si depozitate separat, atunci cand nu zboara. Noul vehicul zburator, Transition, are un motor de 100 de cai putere, atat pe pamant cat si in aer. Terrafugia va putea sa zboare pana la 800 de metri inaltime, cu un singur rezervor de benzina, la o viteza de 185 de km pe ora.

2. PSPgo – noua consola portabila de la Sony
Sony a lansat un nou concept de consola portabila odata cu PSPgo.Aceasta este mai mica decat vechea PSP 3000, avand toate tastele pe sistem slide out. Si ecranul a fost redus in dimensiuni, avand acum o diagonala de 3.8″ (9.7 cm), fata de 4.3″ (10.9 cm). PSPgo are si conectivitate Bluetooth. Memoria interna a PSP Go este de 16 GB, si poate fi extinsa prin card-uri Memory Stick Micro, consola recunoscand maximum 32 GB. Publicul nu este insa foarte incantat deoarece noul PSP nu are unitate de disc UMD. Cu alte cuvinte, jocurile nu pot fi rulate decat de pe memory stick, dupa ce sunt descarcate de pe Internet. Pentru cei care folosesc jocuri pirat sau console modate acest lucru nu reprezinta o problema, insa cand vine vorba despre posesorii de jocuri originale PSP pe UMD, acestia din urma si-au exprimat dezamagirea deoarece nu pot juca niciun titlu din colectie pe PSPgo. Solutia insa ar putea veni din partea Logitech, care se pare ca lucreaza de zor la un drive UMD extern pentru PSPgo.

3. VDP400 MovieBook – filme HD la purtator
VDP400 MovieBook este creat de VieSonic pentru pasionatii de film.  Acestia il pot folosi pentru a lua cu ei oriunde si pentru a urmari in format HD filmele preferate. VDP400 MovieBook are un ecran cu diametrul de 4,3 inci, memorie interna de 8GB, slot pentru card microSD, ce permite extinderea capacitatii de memorare si o baterie ce asigura pana la 6 ore de playback video in format HD si 12 ore pentru formatele audio. Gadgetul poate reda fisiere multimedia de tipul AVI, MKV, FLV, MPG, MOV, MPG, VOB, RM/RMVB, H.264, MP3, WMA, WAV, FLAC si DTS/AC3. Pretul lui VPD400 MovieBook porneste de la 129.99 de dolari.

4. DuoFertility – dispozitivul care  garanteaza sarcina
DuoFertility este un dispozitiv de marimea unei monede, sub forma unui plasture ce poate fi purtat sub brat. Gadgetul este practic un termometru ce o alerteaza pe femeie atunci cand temperatura ii creste cu jumatate de grad – momentul cand intra la ovulatie. DuoFertility masoara temperatura femeii de 20.000 de ori in timpul noptii. Mai mult, un alt dipozitiv wireless ii spune femeii daca a fost la ovulatie in utlimele doua zile sau daca va fi in urmatoarele sase. Noul dispozitiv costa aproape 600 de euro si promite efecte pozitive in 99 din 100 de cazuri. Ca parte din pachetul oferit cuplurilor, se ofera consiliere gratuita din partea expertilor clinicii de fertilizare.

5. Nintendo Wii Black
Nintendo lansat in 20 noiembrie 2009 consola Wii in varianta neagra. Alaturi de aceasta pasionatii si-au putut achizitiona si Wii Remote, Wii MotionPlus si Nunchuk – toate negre. Wii Sports Resort, oferit in pachetul editiei limitate Wii Black, s-a vandut deja in peste un milion de exemplare in intreaga Europa, si le ofera jucatorilor acces la o intreaga insula, unde pot practica 12 sporturi diferite, atat in single player, cat si in multiplayer, alaturi de familie si de prieteni.

6. Magic Mouse
Poreclit "frumuselul" sau "Sexy mouse", mouse-ul produs de Apple sub denumirea de Magic Mouse poate purta titlul de cel mai bun mouse (de la Apple) "ever". Este primul mouse multi-touch si are un design specific produselor Apple. Acesta poate fi achizitionat cu aproximativ 70 de dolari.

7. SELPHY ES40 – imprimanta foto cu ghidare vocala
SELPHY ES40 este modelul de top din gama Canon SELPHY Compact Photo Printer.  Procesarea DIGIC II impreuna cu  tehnologia Auto Image Optimise detecteaza si corecteaza automat imperfectiunile din imagini – prin ajustarea luminozitatii fetei, a culorii sau prin inlaturarea efectului ochilor rosii. SELPHY ES40 are un ecran LCD 230K de 3.5 inch, o rotita Easy Scroll si un set de butoane mari, tactile, dar cel mai atractiv element este indrumarea vocala, oferita de-a lungul procesului de printare. Ghidarea prin voce este de asemenea oferita pentru a depasi problemele comune de printare. Redarea unei fotografii dureaza intre 47 si 55 de secunde, in functie de format.

8. Wii MotionPlus
Wii MotionPlus este un accesoriu pentru controllerul wii remote care mareste acuratetea de miscare atunci cand este folosit. Jocul care a avut cel mai mult de castigat de pe urma Wii MotionPlus si care s-a vandut in peste un milion de exemplare este Wii Sports Resort. Jucatorii pot practica 12 sporturi diferite din propria sufragerie. Laurent Fischer, Managing Director, Marketing & PR al Nintendo of Europe, a declarat: "Vanzarile excelente ale lui Wii SPORTS RESORT, combinate cu cele inregistrate de Wii MotionPlus, demonstreaza ca tot mai multe familii si toti mai multi prieteni se joaca impreuna pe Wii." In Wii SPORTS RESORT, jucatorii pot practica tirul cu arcul (cu Nunchuck-ul consolei), sau scrima (cu Wii Remote). Printre celelalte sporturi prezente in pachet se numara tenisul de masa, baschetul, golful, bowling, Frisbee, ciclismul si canotajul.

9. Primul prajitor de paine portabil
Primul toaster portabil din lume poate da savoare unui mic dejun la birou. Arata ca un cutit ceramic pentru prajituri si nu trebuie decat sa il miscati peste felia de paine ca pe un fier de calcat. In momentul in care painea este prajita, un desen cu fluturi si flori apare pe partea superioara a toster-ului. In 2-3 minute, felia de paine este prajita. Micul gadget culinar, inventat de designerul corean Kim Been, a ajuns in luna decembrie 2009 in magazinele din Marea Britanie. Inventatorul crede ca mini-prajitorul va deveni foarte popular in randul oamenilor ocupati cu munca. Ei vor avea parte de o gustare savuroasa si calda.

10. Livescribe Pulse – pixul care tine minte ce scrii
Pixul se numeste Livescribe Pulse si poate fi folosit atat ca reportofon cat si ca pix pentru gadget-urile cu touchscreen. Nu doar ca arata foarte bine dar va tine minte tot ce a scris cineva cu el si poate reda acest lucru descarcand un fisier de tip text pe calculator.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă