19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTony Blair: "Determinarea noastra este mai mare decat a lor!"

Tony Blair: „Determinarea noastra este mai mare decat a lor!”

Premierul britanic Tony Blair a parasit de urgenta summitul G8, desfasurat la Gleneagles, in Scotia, si s-a reintors in capitala Marii Britanii, aflata sub socul provocat de atacurile teroriste. Intr-o prima declaratie televizata, prim-ministrul, vizibil afectat, a confirmat ca Londra a fost, ieri dimineata, tinta „unui atac terorist barbar”.
Este evident ca atacurile au fost planuite pentru a se suprapune cu deschiderea summitului G8, a afirmat Blair. El a mai avertizat ca „este esential ca teroristii sa realizeze faptul ca determinarea noastra, valorile noastre, precum si modul nostru de viata sunt mai puternice decat dorinta lor de a aduce moarte si distrugere”. Teroristii „incearca sa impuna extremismul in intreaga lume”, dar „nu vor putea sa distruga tot ce avem noi mai de pret”, a conchis seful guvernului britanic.
In capitala, ministrul de Interne Charles Clarke a informat ca populatia londoneza a suferit „rani teribile”, iar purtatorul de cuvant al opozitiei conservatoare, Alan Duncan, a apreciat ca tara sa a fost confruntata cu „un cosmar absolut”. Primarul londonez Ken Livingstone, aflat inca la Singapore in momentul producerii atacurilor, a decolat de urgenta spre metropola britanica. Livingstone si reprezentanti ai Scotland Yard au declarat ca autoritatile de la Londra erau constiente, de ani de zile, de existenta amenintarii teroriste, un atac fiind considerat „doar o chestiune de timp”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă