18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialTomis s-a calificat in "primavara" Cupei Challenge

Tomis s-a calificat in „primavara” Cupei Challenge

»  Club Volei Municipal Tomis Constanta s-a calificat in optimile Cupei Challenge.

»  Chiar daca a pierdut la Doetinchem, gruparea de la malul marii a castigat setul de care avea nevoie pentru a accede in optimi.

Campionii de la club volei Municipal Tomis Constanta au obtinut setul necesar calificarii in optimile Cupei Challenge. Trupa lui Stelio De Rocco a pierdut partida cu olandezii de la DOC Stap Orion Doetinchem cu scorul de 2-3, dar s-a calificat gratie victoriei de la Constanta, scor 3-0.
Echipa de pe litoral a plecat in Olanda cu gandul la setul de care avea nevoie pentru a se califica. Incurajati de un inimos grup de suporteri veniti de la Constanta, tomitanii nu au fost scutiti de emotii. Gazdele au intrat foarte repede in joc si cu un Marcelis in zi de gratie au reusit sa se distanteze inca din start. In primul set, olandezii au luat avantaj inca de la inceput, dar nu au reusit sa se distanteze decisiv. La primul time-out tehnic, Doetinchem avea un singur punct diferenta (8-7), iar la al doilea – doua (16-14). Finalul a apartinut in totalitate gazdelor care au reusit sa se distanteze si sa se impuna in final cu scorul de 25-21.

 

Setul doi, aceeasi situatie. Forcingul din start al olandezilor a pus in dificultate echipa de pe litoral care nu avea raspuns in fata unei echipe batave dezlantuite. Blocajul constantenilor nu mergea, de asemenea nici preluarea, iar acestea faceau ca fazele de atac sa fie construite cu dificultate. Cei de la DOC Stap au profitat si s-au impus si in partialul al doilea cu o diferenta mult mai mare decat in primul, 25-19. La 2-0 in favoarea gazdelor si cu o echipa Tomis modesta, se prefigura un set de baraj. Nu a fost sa fie pentru ca echipa de pe litoral s-a mobilizat si avea sa se califice in setul imediat urmator.

Aceeasi poveste ca in precedentele doua acte, dar la mijlocul partialului trei constantenii si-au revenit. Pentru prima oara au condus cu scorul de 11-10 si de aici nu aveau sa mai piarda conducerea pana la finalul actului. S-a incheiat 25-17 pentru constanteni, care astfel si-au bagat in buzunar biletele pentru optimi. Urmatoarele doua seturi nu au mai contat. Partialul al patrulea a apartinut tot echipei de pe litoral, scor 31-29, iar gazdele au castigat partida in tie-break pe care
l-au castigat cu 15-11.

»  In ciuda infrangerii, Tomis s-a calificat in optimi unde va intalni castigatoarea dintre Lennik (Belgia) si Dupnita (Bulgaria).

» Tomis incheie anul in campionat
Calificati in optimile Cupei Challenge, tomitanii au acum un nou obiectiv, terminarea anului cu o noua victorie. Trupa lui De Rocco intalneste in ultima partida a acestui an pe U Cluj. Partida se disputa in Sala Sporturilor din Constanta sambata si conteaza pentru a doua etapa a returului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă