5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialTokes, felicitat de Basescu

Tokes, felicitat de Basescu

Presedintele Traian Basescu l-a felicitat, miercuri, pe Laszlo Tokes, pentru ca a obtinut mai multe voturi la alegerile pentru Parlamentul European decat anumite partide, in cadrul unei intrevederi la Cotroceni solicitata de episcop, arata NewsIn.

"Felicitari, n-am crezut ca un independent si cu o zona atat de restransa poate aduna atatea voturi. 3, 4, 5 partide intregi nu au reusit…", i-a spus Basescu lui Tokes, la debutul intrevederii.

"Chiar in regiunea unde ati efectuat dumneavoastra vizita in vara aceasta", a remarcat Laszlo Tokes. "Stiu eu daca-o fi vreo legatura", i-a replicat presedintele razand. "Dar se pare ca sunteti convingator", a adaugat seful statului.

Laszlo Tokes a caracterizat numarul mare de voturi obtinute drept "un contravot impotriva oficialilor, nomenclaturistilor maghiari".

Episcopul i-a adus presedintelui si un dar – un album cu bisericile din Piatra Craiului. "Ne reaminteste restitutia bunurilor bisericesti care ar putea fi accelerata, daca dati voie sa fac un apropo in aceasta directie", i-a spus Laszlo Tokes presedintelui. "Daca-mi dati voie si mie sa fac un apropo, bine-ar fi sa se faca toate la timp pe masura ce se poate", a replicat seful statului.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...
Ultima oră
Pe aceeași temă