25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialToate magazinele etnobotanice din sectorul 2 au fost închise

Toate magazinele etnobotanice din sectorul 2 au fost închise

Primăria Sectorului 2 a închis astăzi ultimele 16 magazine de produse etnobotanice dintr-un total de 33 care funcţionau în sectorul 2.

Acţiunea a demarat la începutul acestei luni, ocazie cu care au fost sistate primele 17 magazine ceare comercializau aceste produse periculoase.

Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 în colaborare cu reprezentanţii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor au intervenit din nou astăzi, în forţă, pentru a închide celelalte magazine. Autorităţile au confiscat toată marfa pusă la vânzare de către spice shop-uri pentru a o distruge.

La vederea echipelor de control, unii vânzătorii au fugit, abandonând produsele etnobotanice care au fost ridicate de autorităţi.

Magazin închis chiar din prima zi de funcţionare

În urma controlului, a fost depistat un magazin care începea chiar astăzi activitatea de comercializare a produselor etnobotanice pe Şoseaua Ştefan cel Mare numărul 31, dar prin intervenţia fermă a inspectorilor s-a dispus închiderea acestuia.

În baza Hotărârii Consiliului Local a Sectorului 2 numărul 155 din 2010 privind interzicerea comercializării produselor etnobotanice, edilul sectorului 2 a dispus sistarea activităţii acelor magazine care funcţionau ilegal.

„Putem spune că în sectorul 2 au fost închise toate aceste magazine care comercializează produse etnobotanice. Totuşi, vom urmări zilnic să nu mai apară vreun spaţiu comercial care desface asemenea mărfuri periculoase”, spun reprezentanţii primăriei.

Primarul Onţanu se întâlneşte cu rudele consumatorilor de etnobotanice

Îngrijorat de amploarea fenomenului care tinde să acapareze tot mai mulţi tineri care-şi distrug viitorul şi îşi pierd viaţa, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, va organiza o întâlnire cu un grup de părinţi şi rudele consumatorilor de etnobotanice pentru a stabili o strategie care să determine nu numai bucureştenii, ci şi întreaga comunitate, să ia măsurile necesare stopării acestui flagel.

Întâlnirea de joi, 10 februarie, va stabili primele coordonate ale acestei lupte, gândită împreună cu familii ai căror copii sau membri se confruntă cu această problemă ce a produs deja nenumărate victime, în special în rândul tinerilor care au pierdut „bătălia cu mirajul întunecat al etnobotanicelor”.

„Semnalul de alarmă pe care îl trage primarul Neculai Onţanu pentru toţi tinerii şi părinţii copiilor este, că dincolo de realitatea crudă, pe consumatori nu îi aşteaptă decât moartea rapidă şi în chinuri”, spun reprezentanţii primăriei.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă