0.7 C
București
sâmbătă, 14 decembrie 2024
AcasăSpecialTitulatura de cea mai în vârstă persoană din lume stârneşte controverse

Titulatura de cea mai în vârstă persoană din lume stârneşte controverse

O femeie din China, în vârstă de 127 de ani, declară că este cea mai bătrână persoană din lume, la câteva zile după ce un cetăţean japonez în vârstă de 115 ani a primit această titulatură.

Reprezentanţii Guinness World Records au confirmat, joi, că japonezul Jiroemon Kimura, în vârstă de 115 ani şi 253 de zile, a devenit atât cel mai în vârstă bărbat din lume, cât şi cea mai în vârstă persoană din lume, informează Daily Mail, a cărui ştire a fost preluată de mediafax.

Jiroemon Kimura a depăşit precedentul record de longevitate deţinut de un bărbat – danezo-americanul Christian Mortensen, care a trăit 115 ani şi 252 de zile şi a decedat în 1998.

Totodată, Jiroemon Kimura a devenit şi cea mai în vârstă persoană din lume, pe 17 decembrie, după ce americanca Dina Manfredi a murit la vârsta de 115 ani şi 241 de zile.

Pe de altă parte, săptămâna aceasta agenţia de ştiri de stat din China a publicat informaţia potrivit căreia o femeie în vârstă de 127 de ani este cea mai în vârstă persoană din lume. Luo Meizhen declară că a împlinit 127 de ani în septembrie. Luo locuieşte în provincia Guangxi, faimoasă pentru longevitatea locuitorilor ei. Cartea ei de identitate arată că s-a născut în 1885, însă nu are şi un certificat de naştere care să ateste acest lucru.

Dacă se demonstrează că doamna Luo are 127 de ani, ea ar deveni în acelaşi timp şi persoana care a trăit cel mai mult, devansând-o astfel pe franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Deţinătorul titlului de cea mai în vârstă persoană din lume, Jiroen Kimura, locuieşte în Kyotango City, în apropiere de Kyoto, s-a născut pe 19 aprilie 1897 şi este doar al treilea bărbat din istorie care a depăşit vârsta de 115 ani. El a trăit în trei secole, iar pe durata vieţii sale a asistat la uriaşe schimbări sociale şi descoperiri tehnologice, inclusiv la avântul vehiculelor motorizate, apariţia televiziunii, a internetului şi succesiunea la putere a şase monarhi britanici, cinci împăraţi ai Japoniei şi 20 preşedinţi americani.

Din 1914, Kimura a lucrat pentru Poşta niponă, până la vârsta de 65 de ani când s-a pensionat. După pensionare, a continuat să lucreze, în agricultură, până la vârsta de 90 de ani.

El are 14 nepoţi, 25 strănepoţi şi 13 stră-strănepoţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă