27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialTirul cu rachetă a fost un "succes imens", consideră Kim Jong-Un

Tirul cu rachetă a fost un “succes imens”, consideră Kim Jong-Un

Tirul cu rachetă balistică nord-coreeană efectuat miercuri de pe un submarin a fost un "succes imens", a afirmat liderul regimului nord-coreean, Kim Jong-Un, potrivit declarațiilor citate joi de agenția oficială de presă a Phenianului KCNA.

Grație acestui tir, care a provocat indignarea vecinilor statului nord-coreean și a SUA, Coreea de Nord a "intrat în avangarda puterilor militare care au capacitatea de atac nuclear" și SUA sunt de acum "în raza de acțiune" a rachetelor Phenianului, a declarat Kim Jong-Un, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Phenianul a lansat miercuri, de pe un submarin, o rachetă de tipul SLBM, care a parcurs în jur de 500 km în direcția Japoniei, o distanță care o depășește cu mult pe cea a rachetelor anterioare de acest tip.

Capacitatea reală a SLBM face să crească amenințarea nucleară nord-coreeană, în sensul că Phenianul și-ar putea spori potențialul de descurajare mult în afara peninsulei coreene.

Kim a subliniat necesitatea de a intensifica eforturile de a dobândi o racheta balistică echipată cu un ogiv nuclear operațional în scopul de a "face față unui război total (…) și nuclear neașteptat" cu Statele Unite imperialiste, potrivit KCNA.

"Nu știu ce remărci ridicole vor face SUA și acoliții lor cu privire la acest test, dar pot spune că prin acțiunile lor necugetate ele nu fac decât să-și grăbească autodistrugerea", a mai spus Kim Jong-Un.

Armata sud-coreeană a calificat drept o "provocare serioasă" noua rachetă a Phenianului, adăugând: "Vom reacționa cu fermitate și severitatea la orice provocare".

Rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să-și dezvolte programul balistic, dar Coreea de Nord și-a multiplicat testele cu rachetă de la al patrulea experiment nuclear în luna ianuarie.

Cele mai citite

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă