17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialŢinuta sportivilor români la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de...

Ţinuta sportivilor români la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro

Ţinuta oficială pe care membrii delegaţiei României o vor purta la Olimpiada din Brazilia a fost prezentată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Echipamentul sportiv este alcătuit din pantaloni bleumarin, tricouri albe, galbene şi roşii şi treninguri bleumarin. Îmbrăcămintea pentru perioada dintre concursuri este compusă din sacou bleumarin şi pantaloni albi la bărbaţi, respectiv sacou alb şi fustă albastră pentru femei, potrivit Agerpres. Iar pentru momentele de protocol, sportivii români vor purta, atât la bărbaţi, cât şi la femei, un costum bleumarin, cămaşă albă şi cravată bleumarin.

Prezentarea celor trei rânduri de ţinute a fost realizată de componenţii lotului de scrimă de tineret al României, în absenţa sportivilor care vor participa la JO 2016, care se află în diverse stagii de pregătire centralizate. „Cred că sunt unele dintre cele mai frumoase ţinute pe care le-am avut noi. Sper eu să poarte noroc echipei României“, a declarat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, la rândul său, că ţinutele aduc o mare responsabilitate celor care le poartă. „Sportivii au obligaţia să reprezinte România cu succes şi să se întoarcă de acolo cu cât mai multe medalii“, a afirmat fosta multicampioană.

În cadrul festivităţii a fost lansată o aplicaţie de mobil intitulată „Team Romania“, disponibilă pentru telefoanele care rulează sisteme Android şi iOS, prin care utilizatorii pot afla informaţii despre sportivii români şi rezultatele acestora la Rio de Janeiro. De asemenea, în faţa sediului COSR a fost dezvelit bustul lui Evanghelie Zappa, unul dintre întemeietorii Jocurilor Olimpice moderne.

Echipa Olimpică a României care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) cuprinde în prezent 98 de sportivi şi 7 rezerve. România va participa la 15 discipline sportive, iar cele mai numeroase loturi sunt cele de la atletism (24) şi canotaj (18).   

Așteptări

6-8 medalii olimpice

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, a declarat că, ţinând cont de estimările federaţiilor naţionale, aşteaptă ca România să încheie competiţia olimpică cu mai multe medalii. „Această echipă are capacitatea de a reveni în ţară cu medaliile pe care le dorim toţi. Eu nu sunt pesimist şi aştept între 6 şi 8 medalii, poate avem şi o surpriză cu 9 medalii“, a declarat Alin Petrache. În ceea ce priveşte virusul Zika, preşedintele COSR a afirmat că nu se teme de ţânţarii care îl transmit, dar nu a dorit să comenteze decizia Simonei Halep de a nu participa la Jocurile Olimpice din această cauză.

Pedeapsă „normală“ pentru canotori

Absenţa de la Jocurile Olimpice a sportivilor români de la kaiac-canoe este o mare pierdere, dar în acelaşi timp este normal ca aceştia să plătească dacă au folosit substanţe dopante, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, fostă canotoare la rândul său. „Dacă s-a ajuns în situaţia asta, este normal să plătească. Sper să fie o învăţătură de minte, să vadă ce înseamnă să dai cu piciorul la patru ani de muncă. Iar următoarele generaţii să înţeleagă faptul că nu poţi face sport de performanţă luând substanţe interzise“, a declarat Elisabeta Lipă.

Cei şase sportivi români calificaţi în probele de kaiac-canoe nu vor putea participa la JO 2016 după ce federaţia internaţională de specialitate a sancţionat cu un an de suspendare echipele de seniori ale României din toate competiţiile internaţionale din cauza numeroaselor cazuri de dopaj.

 

Cele mai citite

Străzi și locuințe din Constanța, afectate de inundații în urma unei ploi torențiale

În județul Constanța, marți dimineață, o ploaie torențială a provocat inundații care au afectat mai multe locuințe și străzi. Autoritățile au emis două mesaje...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...

VIDEO Elena Lasconi și-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale: „În 2024 putem termina ce am început în 1989“

Elena Lasconi şi-a depus, marţi, candidatura la alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Președinta USR a declarat că îi reprezintă pe românii care se simt trădați...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă