5.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialTimpul spagii, masurat cu un ceas Rolex

Timpul spagii, masurat cu un ceas Rolex

Procurorii Anticoruptie clujeni l-au trimis in judecata pe un fost ofiter de politie, acuzat ca ar fi luat spaga un ceas Rolex si 2.000 de marci germane. El a fost prins in flagrant acum sase ani, insa procesul a fost tergiversat, fiind mutat de la o instanta la alta si de la un Parchet la altul.
Seful serviciului din judet al Departamentului National Anticoruptie, procurorul Crin Bologa, a declarat ca fostul ofiter operativ avea gradul de locotenent si lucra la Politia Judiciara. Este vorba despre Marius Muntean.
Politistul a aflat ca omul de afaceri Zoltan Pentek a falsificat mai multe vize pentru SUA. El i-ar fi cerut lui Pentek 2.000 de marci germane pentru a nu-i intocmi dosar penal. Pana cand afaceristul urma sa faca rost de bani, acesta i-ar fi dat politistului un ceas marca Rolex, dupa care a decis apoi sa faca denunt la Parchetul Militar Cluj, iar procurorii au organizat un flagrant.
Marius Muntean a fost surprins in timp ce primea cele 2.000 de marci. In anul 2000, Tribunalul Militar l-a condamnat pe locotenent la trei ani de inchisoare, insa inculpatul a atacat sentinta cu apel, iar aceasta a fost mentinuta de Curtea Militara de Apel Bucuresti.
Locotenentul a depus si recurs iar Curtea Suprema de Justitie, instanta care a judecat recursul si care a apreciat ca dosarul nu este complet si l-a retrimis la Parchetul Militar Cluj pentru completarea urmaririi penale. In anul 2002, Parchetul Militar si-a declinat competenta si dosarul a trecut la Parchetul National Anticoruptie. In 2004, procurorii Anticoruptie au dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru infractiunea de luare de mita si trimiterea dosarului la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj-Napoca, unde Muntean urma sa fie cercetat doar pentru inselaciune.
Magistratii Parchetului de pe langa Curtea de Apel au apreciat ca infractiunile sunt de competenta PNA, dosarul fiind returnat la aceasta institutie. Dupa reevaluarea probelor, procurorii Anticoruptie au redactat un rechizitoriu prin care au dispus, din data de trei noiembrie, trimiterea in judecata a lui Muntean pentru santaj si luare de mita.
Procesul se afla pe rolul Curtii de Apel Cluj, iar primul termen de judecata a fost fixat pentru sfarsitul acestei luni. Marius Munteanu a fost demis din Politie imediat dupa inceperea procesului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă