25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTimoşenko nu votează în alegerile locale din Ucraina

Timoşenko nu votează în alegerile locale din Ucraina

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, în prezent lider al opoziţiei, nu va vota în alegerile locale care au loc duminică în Ucraina, a anunţat purtătoarea de cuvânt a acesteia, Marina Soroka, citată de RIA Novosti, potrivit NewsIn.

„Fiind bolnavă, Iulia Timoşenko nu va putea să meargă în oraşul său natal, Dniepropetrovsk, pentru a vota”, a declarat ea. Timoşenko s-a simţit rău joi, după o vizită la Viniţa (198 de kilometri sud-vest de Kiev – n.red.) şi a fost nevoită să îşi amâne o deplasare la Lvov, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ucrainenii sunt chemaţi duminică la urne, pentru a-şi alege primarii şi membrii consiliilor regionale. Partidul Regiunilor, aflat la putere, ar urma să îşi consolideze poziţia în nordul şi centrul ţării, potrivit sondajelor de opinie.

Secţiile de vot s-au deschis la ora locală şi a României 8.00 şi se vor închide la ora 22.00, timp în care 36 de milioane de alegători sunt aşteptaţi. Pe unele dintre buletinele de vot, care depăşesc o jumătate de metru lungime, figurează până la 50 de partide şi candidaţi. Circa 2.500 de observatori independenţi monitorizează scrutinul, dar s-au înregistrat deja o serie de incidente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă