20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTimisoara vrea titlul de campioana

Timisoara vrea titlul de campioana

– Cu 10 jucatori transferati in aceasta vara FC Timisoara spera, in sfarsit, sa se lupte pana la final pentru titlul mult visat.

In acest week-end va incepe un nou sezon al Ligii I, unul de la care FC Timisoara trage nadejde ca s-ar putea termina cu cel putin o clasare pe podium. Dupa ce campionatul 2007-2008 a fost cel mai reusit de la revenirea alb-violetilor pe prima scena, in urma caruia banatenii s-au calificat, dupa 17 ani, in Cupa UEFA, oficialii clubului de pe Bega vor mult mai multe in noul an fotbalistic. Astfel, cu un antrenor care a dovedit ca stie meserie in anul petrecut la Poli, actuala FC Timisoara, si cu un public care ofera, atunci cand vrea, imboldul necesar fotbalistilor, conducerii nu i-a mai ramas decat sa aduca jucatori care sa ridice valoarea lotului. In cele 11 saptamani de pauza dintre cele doua sezoane, patronul Marian Iancu a scos din buzunar aproape sapte milioane de euro pentru 10 fotbalisti, care sa-i dea batai de cap tehnicianului Dusan Uhrin Jr. in alegerea primului "11". Jucatorii nou veniti la Timisoara au fost "impartiti" in mod egal pe fiecare post, astfel ca antrenorul ceh va avea sub comanda in plus fata de sezonul trecut, un portar, trei fundasi, trei mijlocasi si trei atacanti.

 

Dintre cei 10, doar unul singur este din Romania, atacantul Dorin Goga adus de la "U" Cluj. "Avem 26 de jucatori in lot si dubluri pe fiecare post. Stam foarte bine la acest capitol, depinde, insa, de fiecare jucator in parte daca va fi sau nu titular in echipa. Avem un campionat greu in fata si speram sa ne comportam mai bine decat in cel precedent", a prefatat Uhrin noul sezon al Ligii I. Daca la capitolul sosiri Timisoara sta destul de bine, la cel al plecarilor a iesit in evidenta cea a lui Ionel Ganea, fostul capitan din sezonul trecut. Acesta va implini luna viitoare 35 de ani, iar antrenorul
l-a pus pe lista de transferuri. Cunoscut ca un tip care nu lasa lucrurile asa cum sunt, "Ganezul" a rabufnit la adresa conducerii, in special a tehnicianului, insa a fost nevoit, in cele din urma, sa paraseasca clubul banatean.

PROCEDURA
Pornita in pregatiri sub titulatura de Poli Timisoara, formatia banateana va incepe noul sezon sub un alt nume. FC Timisoara va sta scris in foile oficiale ale clubului din cauza diferendului cu detinatorul de drept al numelui, culorilor si palmaresul clubului, italianul Claudio Zambon. Patronul Marian Iancu asteapta, acum, decizia instantelor judecatoresti in acest caz, insa a trebuit sa schimbe numele echipei si culorile, care au devenit mov-alb-negru, din cauza reglementarilor venite de la UEFA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă