19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTimişoara – Rapid 2-1: Zicu a deraiat Rapidul în derby-ul etapei

Timişoara – Rapid 2-1: Zicu a deraiat Rapidul în derby-ul etapei

Provincia domină şi în acest an campionatul intern de fotbal. Timişoara a învins Rapidul cu 2-1 în derby-ul rundei a 10-a şi echipa din Giuleşti a căzut pe ultima poziţie a podiumului, la patru puncte de liderul Oţelul Galaţi, scrie Realitata.net. Partida a fost una echilibrată, anostă în prima parte, dar plină de suspans după marcarea golurilor. Rapid a fost iertată de eliminarea lui Lazăr pentru un faul dur şi imediat a deschis scorul prin Cesinha în minutul 25. Giuleştenii s-au bucurat însă doar trei minute de avantajul de pe tabelă pentru că fostul lor jucător, Iannis Zicu, a restabilit egalitatea. Putea să fie 2-1 pentru giuleşteni la pauză, dar Scutaru a salvat din faţa aceluiaşi Cesinha.

În repriza secundă s-a reluat jocul de-a şoarecele şi pisica până în minutul 73, când Axente nu a reuşit să înscrie din poziţie ideală. A fost faza care a anunţat golul timişorean, înscris de acelaşi Zicu, ca la antrenament, la o gravă eroare a apărării giuleştene. Întreg stadionul a început să strige numele fostului jucător al Rapidului, care ar putea fi convocat la naţională pentru meciul cu Franţa.

Cum au fost marcate golurile

0-1: Rapid a deschis scorul după un contraatac declanşat de o pasă greşită a lui Burcă. Mingea a ajuns la jucătorii rapidişti, Herea a şutat spre poartă, Pantilimon a respins, iar balonul a ajuns din nou la jucătorul rapidist, care a întors la Cesinha, acesta din urmă marcând cu un şut din afara careului.

1-1: FC Timişoara a egalat prin Zicu, care a trimis mingea în plasă cu capul, de lângă Marius Constantin, după o centrare de pe partea stângă de la Alexa.

2-1: Ianis Zicu a stabilit scorul final, după o pasă lungă a lui Helder, cu şut de la marginea careului, profitând de o ieşire greşită la ofsaid a defensivei rapidiste.

FC Timişoara: 29. Pantilimon – 13. Scutaru (22. Contra ’79), 4. Luchin, 25. Burcă, 8. Sepsi – 20. Helder, 5. Alexa, 27. Zicu, 7. Curtean – 9. Axente (19. Nikolici ’74), 21. Goga (17. Magera ’59). Antrenor: Cosmin Contra.

FC Rapid: 33. Bornescu – 27. Glauber, 4. Antonio, 23. Constantin, 6. Ezequias – 15. Lazăr, 30. Spadacio, 7. Cesinha (11. Frunză ’81), 14. Roman – 10. Herea (8. N. Grigore ’67), 99. Cassio (21. Sburlea ’55). Antrenor: Marius Şumudică.

Cartonaşe galbene: Alexa ’22, Magera ’68, Contra ’87, Burcă ’89 / Lazăr ’23, Antonio ’47, Herea ’60

Arbitri: Marius Avram – Miclos Nagy, Cătălin Savu – Mugurel Drăgănescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă