5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialTimișoara: O fată de 13 ani a înghițit somnifere, pentru că nu...

Timișoara: O fată de 13 ani a înghițit somnifere, pentru că nu a avut voie să meargă în club

O fată de 13 ani din Arad a ajuns la spitalul din Timișoara, după ce a înghițit mai multe tablete de somnifere, în urma unei certe cu mama sa, care nu o lăsase să petreacă la un club, relatează Mediafax.

Şeful Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara, medicul Ovidiu Bedreag, a declarat, vineri, că în cursul zilei de joi o fată de 13 ani din Arad a fost adusă la Timișoara, mai întâi la Spitalul de Copii "Louis Țurcanu", apoi a fost transferată la Spitalul Județean, după ce a înghițit mai multe pastile dintr-un sedativ.

Potrivit sursei citate, fata s-ar fi certat cu mama ei, care nu a lăsat-o să petreacă într-un club din Arad, alături de mai mulți prieteni, iar adolescenta a înghițit pastilele.

"Acum fata este în stare bună. A fost dializată, deoarece medicamentul se metabolizează greu de organism. I s-a făcut o dializă renală", a declarat medicul Ovidiu Bedreag.

El a explicat că medicamentul i-ar fi putut fi fatal tinerei dacă nu primea ajutorul medicilor.

"Din cauza acestui medicament intri în somn profund, cordul bate încet, apoi intri în stop cardio-respirator. Ajungând la spital, viața poate fi salvată. Așa s-a întâmplat în cazul acestei fete, care nu cred că a vrut să se sinucidă, cred că a fost mai degrabă un act de teribilism. Trebuie asigurat suport respirator și hemodinamic, până când cantitatea de drog din sânge scade", a precizat medicul Ovidiu Bedreag.

Fata va rămâne internată în spital la Timișoara timp de câteva zile.

Cele mai citite

Ce a discutat Iohannis cu Macron în Franța

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune de lucru cu mai mulţi lideri...

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă