13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTimişoara: Mircea Albulescu a fost externat, urmând să meargă la un centru...

Timişoara: Mircea Albulescu a fost externat, urmând să meargă la un centru de recuperare din Bucureşti

Actorul Mircea Albulescu a fost externat, sâmbătă, de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, unde a fost operat pe cord, şi va fi internat într-un centru de recuperare din Bucureşti, la plecare el glumind cu jurnaliştii, cărora le-a spus că merge la un ”spital plin de fete frumoase”.

~~Albulescu a ieşit, sâmbătă, pe uşa Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara într-un scaun cu rotile, fiind condus de o asistentă până la maşina fiului său, care îl aştepta, transmite corespondentul MEDIAFAX

Actorul a glumit cu jurnaliştii care îl aşteptau, spunându-le că nu va merge acasă, ci ”la un spital plin cu fete frumoase”.

"Nu mă duc acasă, mă duc la spital, mă duc la un spital plin de fete frumoase, de băieţi deştepţi, plin de doctori, care toţi îmi vor spune «stai cuminte, stai cuminte, totul o să fie bine». O să fie bine până când? Până joi, bineînţeles. Bine că a trecut o perioadă, nu a fost uşor, nu a fost frumoasă, nu am fost nici devreme acasă. Neapărat să fim cu toţii sănătoşi, neapărat cu toţii să venim la teatru, neapărat cu toţii să citim, să ascultăm, să privim gesturile artistice. E un balsam bun pentru sufletul fiecăruia dintre noi”, a spus Mircea Albulescu.

~~Fiul actorului, Matei Albulescu, a precizat că tatăl său va fi internat, după ce va ajunge la Bucureşti, într-un centru de recuperare cardio, iar drumul de la Timişoara până în Capitală îl va face cu avionul.

"Totul a fost foarte bine din punct de vedere medical şi clinic, dar e foarte slăbit. Vom merge la un centru de recuperare cardio şi sper ca în două-trei săptămâni să fie pe picioare. Este în regulă pentru un zbor cu avionul, şi profesorul Gaşpar (Marian Gaşpar, medicul care l-a operat pe actor – n.r.) a spus că e în regulă, deci putem zbura liniştiţi. Stă bine şi fizic, şi psihic”, a spus fiul actorului.

În noaptea de 24 spre 25 noiembrie, actorul Mircea Albulescu s-a prezentat la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean din Timişoara, acuzând dureri în piept. Medicii de aici l-au transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din municipiu, unde a fost supus, în 26 noiembrie, unei intervenţii chirurgicale pe cord, echipa de medici care l-a operat pe actor fiind condusă de profesorul Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

În timpul intervenţiei, lui Mircea Albulescu i-au fost făcute trei bypass-uri, întrucât în urma analizelor amănunţite s-a impus această operaţie, mai ales că actorul avea montat un stimulator cardiac.

Mircea Albulescu se afla la Timişoara deoarece în 24 noiembrie a avut loc în acest oraş spectacolul "Bădăranii", în care actorul joacă.

Actorul a mai fost internat în ianuarie 2013 la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău pe stradă. El a stat internat o zi, medicii stabilind că acesta a avut tensiunea mărită.

Maestru al scenei şi al filmului românesc, Mircea Albulescu are 80 de ani şi joacă pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă