19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTim Kretschmer, baiatul care a avut de toate

Tim Kretschmer, baiatul care a avut de toate

Familia tanarului care a comis masacrul din localitatea germana Winnenden era una cu o situatie materiala buna, asa cum o dovedeste gradina ingrijita, automobilul Porsche si casa foarte randuita. Parintii lui Tim Kretschmer, Joerg si Ute, nu i-au refuzat baiatului lor nimic in viata, acum insa, dupa ce si-au luat rapid ramas bun de la fiul lor, la morga, ei au parasit casa si s-au refugiat impreuna cu fiica lor intr-un loc secret, scrie Der Spiegel, monitorizat de Agerpres.

Dupa cele intamplate la 11 martie nimeni nu mai doreste sa discute cu familia Kretschmer, mai ales ca arma crimelor si cele cateva sute de bucati de munitie au fost luate, conform rezultatelor de pana acum ale anchetei, de la tatal lui Tim, Joerg, un pasionat de tir sportiv. Singura dorinta a familiei dupa tragedie a fost aceea de a-si mai vedea odata fiul, joi, la Institutul de medicina legala de la Stuttgart. Cadavrul lui Tim va fi autopsiat vineri.

 

In cazul celor 15 victime ale adolescentului, procuratura a renuntat la autopsie, pentru a nu cauza o durere suplimentara rudelor. Victimele urmeaza sa fie asezate pe un catafalc comun, pentru ca familia si prietenii sa-si poata lua ramas bun de la ele.

Joerg si Ute s-au refugiat cu fiica lor de 15 ani intr-un loc secret, dorind sa fie lasati in pace si sa incerce sa inteleaga cele intamplate. Ei au refuzat ingrijirile psihologice oferite de politie, locul unde sunt ascunsi fiind cunoscut doar de anchetatori. Politia nu a considerat necesar sa-i puna sub protectie, doar casa lor din localitatea Weiler zum Stein aflandu-se sub supraveghere.

 

Este greu de crezut ca tocmai Tim Kretschmer, un tanar dintr-o familie model, a putut deveni ucigasul a 15 oameni. Tim a avut parte de o copilarie ocrotita la Weiler am Stein, povesteau vecinii si parintii colegilor de scoala, nici lui nici surorii sale, cu trei ani mai tinere, nelipsindu-le nimic. Parintii le-au cumparat celor doi aproape tot ce ei au vrut, spunea prietenul lui Tim, Daniel. Tatal lui Tim, matematician de meserie, a pus bazele unei companii cu 100 de angajati. Colegii de scoala ai lui Tim il descriu insa pe tatal Joerg drept un om dur iar angajatii acestuia il apreciaza dr
ept un sef loial si 'amabil'. Joerg munceste mult la cei 42 de ani ai sai iar putinul timp liber si-l petrecea la asociatia de tir sportiv din Leutenbach sau cu familia.

Faptul ca Tim se afla sub tratament psihiatric a fost tinut ascuns de cei doi parinti, aparent nici macar sora sa nestiind acest lucru. Parintii nu s-au apucat sa vorbeasca nici despre documentul primit de la oficiul de recrutare si care atesta problemele psihice ale lui Tim, insa ei trebuie sa fi aflat totusi ca acesta intrerupsese brusc tratamentul. Joerg si Ute Kretschmer sunt considerati persoane instarite. Cei doi erau mandri de casa pe care au construit-o, cu o sera ampla, terasa pe acoperis si arbori decorativi. In afara de casa eleganta si de Porsche ei nu si-au mai permis altceva care sa iasa in evidenta, spunea o vecina, sotul ei amintind si de capriciul pentru arme al lui Joerg.

Despre faptul ca parintii lui Tim tineau 14 arme si 4.600 de bucati de munitie inchise intr-un seif, conform reglementarilor, in timp ce pistolul marca Beretta se afla in camera de dormit, politia a preferat sa nu faca niciun comentariu, un functionar spunand doar ca nu sunt singurii oameni care se gandesc ca un pistol in noptiera ii poate apara de spargatori. Locuitorii din Weiler am Stein se arata compatimitori fata de cei doi parinti, pe care ii considera niste victime, la fel cu cei 15 ucisi de fiul lor. Un pensionar spunea ca ei isi reproseaza probabil faptul ca l-au introdus pe fiul lor in asociatia de tir. Pentru parintii este inca de neinteles cum a putut fiul lor sa se apuce sa traga in tot ce era in jur, afirma un anchetator, Tim, un baiat cu parul negru si ochi castanii inchisi, fiind in copilarie extrem de sportiv, timid si iubit de ceilalti.

Eva Sebele, presedinta asociatiei sportive din Leutenbach, spunea despre Tim ca era un jucator de tenis de masa simpatic, ambitios si fara cusur. La varsta de 13 ani, in 2004, acesta castigase campionatele la nivel districtual. Tim era vazut de cei din jur drept o persoana politicoasa, unul care stia sa se poarte si isi traia in liniste viata, fara sa aiba un numar foarte mare de prieteni. Tim se intalnea regulat in special cu doi baieti din fosta sa clasa, cu care se ducea in pivnita 'sa traga'. Tim se afla in posesia a mai mult de 20 de arme iar tatal sau ii construise special in pivnita un teren de tragere. Tim juca des la computer Counter Strike, dar si mai bucuros se deda sportului numit Paintball (sport care consta in lovirea cu bile de vopsea a adversarului). Nu a fost nimic rau in asta, ii lua apararea prietenul sau Dirk iar celalalt prieten, Daniel, povestea cum trageau ei la tinta cu pistoale cu aer comprimat in pivnita familiei Kretschmer.

Alexander Stalder, adjunct al directiei de criminalistica din Waiblingen, declara presei ca in camera lui Tim pistoalele cu aer comprimat atarnau pe perete, anchetatorii negasind insa o colectie exagerata de filme video violente ci doar o mana de firme horror. Pe computerul din camera au fost gasite cateva poze porno si jocuri violente, asa cum au multi tineri, nimic neobisnuit pentru cineva de varsta lui. De trei ani, Tim facea antrenamente de forta, dorind sa aiba brate mai vanjoase, iarasi nimic neobisnuit, spun anchetatorii. Stalder afirma ca nu s-a gasit vreo scrisoare de adio, pentru siguranta trecandu-se insa la evaluarea tuturor blocnotesurilor si carnetelor de adrese din camera lui Tim.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă