13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialŢIGĂRILE mentolate şi electronice, INTERZISE din 2013? Vezi de ce

ŢIGĂRILE mentolate şi electronice, INTERZISE din 2013? Vezi de ce

Ţigările cu arome ar urma să fie interzise de către organismul european, acestea mai putând fi comercializate doar dacă îndeplinesc anumite condiţii.  De asemenea, ţigările electronice ar putea deveni doar o amintire în cazul în care nu vor putea respecta anumite norme. Mai exact, vor putea fi comercializate doar dacă conţin nicotină sub un anumit prag recomandat de Comisia Europeană şi dacă au avertismente de sănătate.

 

„Tutunul ucide jumătate dintre utilizatorii săi şi prezintă un grad ridicat de dependenţă. În condiţiile în care 70% din fumători încep să fumeze înainte de vârsta de 18 ani”, a explicat necesitatea acestor măsuri Tonio Borg, comisarul responsabil pentru politica în materie de sănătate şi consumatori.

În aceste condiţii, se introduc noi măsuri şi în ceea ce priveşte ambalajul ţigărilor. Toate pachetele de ţigări, dar şi de tutun, vor trebui să aibă o avertizare de sănătate ilustrată, combinată cu text, care să acopere 75% din partea anterioară şi posterioară a pachetului.

De asemenea, informaţiile actuale privind gudronul, nicotina şi monoxidul de carbon, pe care Comisia Europeană le cataloghează drept înşelătoare, vor fi înlocuite cu un mesaj de informare amplasat pe partea laterală a pachetului în care se menţionează că ţigările conţin peste 70 de substanţe provocatoare de cancer.

Producătorii de tutun susţin că normele pe care vrea să le impună Comisia Europeană pe teritoriul celor 27 de state membre, printre care şi România, sunt bazate pe dovezi nefondate. 

Cele mai citite

Cum afectează comasarea alegerilor mii de tineri din România

Mai multe ONG-uri fac apel la premierul țării, Marcel Ciolacu căruia îi cer printr-o scrisoare deschisă să reducă, la 45 de zile înainte...
00:01:01

Iulia Navalnaya cere predarea cadavrului soțului ei

Iulia Navalnaya, văduva regretatului lider al opoziției ruse Alexei Navalny, a cerut sâmbătă autorităților ruse să elibereze cadavrul acestuia pentru înmormântare și l-a acuzat...

Von der Leyen salută rezistența ucraineană, la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat astăzi "rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean", la sosirea sa la Kiev, la fix doi ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă