22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialŢIGĂRILE mentolate şi electronice, INTERZISE din 2013? Vezi de ce

ŢIGĂRILE mentolate şi electronice, INTERZISE din 2013? Vezi de ce

Ţigările cu arome ar urma să fie interzise de către organismul european, acestea mai putând fi comercializate doar dacă îndeplinesc anumite condiţii.  De asemenea, ţigările electronice ar putea deveni doar o amintire în cazul în care nu vor putea respecta anumite norme. Mai exact, vor putea fi comercializate doar dacă conţin nicotină sub un anumit prag recomandat de Comisia Europeană şi dacă au avertismente de sănătate.

 

„Tutunul ucide jumătate dintre utilizatorii săi şi prezintă un grad ridicat de dependenţă. În condiţiile în care 70% din fumători încep să fumeze înainte de vârsta de 18 ani”, a explicat necesitatea acestor măsuri Tonio Borg, comisarul responsabil pentru politica în materie de sănătate şi consumatori.

În aceste condiţii, se introduc noi măsuri şi în ceea ce priveşte ambalajul ţigărilor. Toate pachetele de ţigări, dar şi de tutun, vor trebui să aibă o avertizare de sănătate ilustrată, combinată cu text, care să acopere 75% din partea anterioară şi posterioară a pachetului.

De asemenea, informaţiile actuale privind gudronul, nicotina şi monoxidul de carbon, pe care Comisia Europeană le cataloghează drept înşelătoare, vor fi înlocuite cu un mesaj de informare amplasat pe partea laterală a pachetului în care se menţionează că ţigările conţin peste 70 de substanţe provocatoare de cancer.

Producătorii de tutun susţin că normele pe care vrea să le impună Comisia Europeană pe teritoriul celor 27 de state membre, printre care şi România, sunt bazate pe dovezi nefondate. 

Cele mai citite

Alege cosmeticele și accesoriile hoteliere premium, special create pentru confortul oaspeților tăi!

În industria hotelieră, detaliile fac diferența. De la amenajarea camerei până la serviciile oferite, fiecare element contribuie la experiența generală a oaspeților. Un aspect...

Primar din Buzău cercetat penal pentru folosirea resurselor primăriei

Mai mulți locuitori ai comunei Cozieni, județul Buzău, au făcut publice acuzații grave împotriva actualului primar al localității, susținând că acesta comite infracțiuni...

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă