20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTigari de 3,5 milioane de euro, capturate

Tigari de 3,5 milioane de euro, capturate

» Un intreg tir incarcat cu tigari de contrabanda a fost descoperit de politistii din Nadlac

Politistii de frontiera de la Punctul de Trecere al Frontierei Nadlac, au descoperit ieri dimineata, 460.000 de pachete de tigari ascunse intr-un TIR. Ei au realizat o captura record de tigari de contrabanda.
In jurul orei 6.00, la vama Nadlac a venit un TIR condus de catre un sofer, cetatean german, de 37 de ani. Conform documentelor de insotire a marfii, in autotren se gaseau 11.012 kilograme de croissante din Grecia pentru o firma din Belgia. Deoarece sigiliul aplicat le-a trezit suspiciuni, politistii de frontiera aradeni au decis sa controleze amanuntit TIR-ul. Dupa cutiile de croissante, in mijloc, erau cutii, inscripitionate la fel, in care erau ambalate 460.000 pachete de tigari fara timbru, marcile "Richman" si "Palace". soferul nu avea documente de provenienta pentru tigari si spune ca nu stie cum au ajuns in TIR-ul sau. Valoarea in vama a tigarilor este de 650.000 de euro, insa daca ar fi reusit sa le vanda, castigul traficantului ar fi fost de peste 3,5 milioane de euro.

 

"Transportul venea din Grecia, iar marfa ajungea in Belgia. Este cea de-a doua mare captura de tigari din aceasta luna. Marius Baltaretu, comisar al Garzii Financiare Arad, a declarat ca va confisca nu numai tigarile, ci si TIR-ul. Legea prevede aceasta posibilitate si comisarii Garzii Financiare Arad cred ca este unica masura pentru a stopa contrabanda cu tigari destinata pietei negre din Europa. Aceasta actiune este o premiera pentru vama aradeana. In urma cu o saptamana in Vama Nadlac au fost gasite 350.000 de pachete de tigari de contrabanda ascunse intr-un autotren incarcat cu struguri din Grecia pentru o firma din Germania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă