13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialŢigănii la Cluj în ziua finalei Europa League

Ţigănii la Cluj în ziua finalei Europa League

Oficialii Universităţii şi ai CFR-ului şi-au continuat propriul război chiar cu câteva ore înainte de cel mai important eveniment fotbalistic din istorie găzduit de România.

 

Toată Europa fotbalistică a fost cu ochii pe România în ultimele zile, odată cu disputarea finalei Europa League dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Astfel, absolut orice detaliu trebuia rezolvat cu grijă pentru ca atenţia să rămână concentrată doar pe cel mai important eveniment sportiv organizat vreodată în România. Cele două mari rivale din Cluj-Napoca însă, Universitatea şi CFR, s-au găsit tocmai în ajunul marii sărbători fotbalistice româneşti să-şi dispute cel mai tensionat meci din istorie. Oprit definitiv după nici jumătate de oră din cauza incidentelor de pe teren şi de la vestiare, duelul a continuat ieri, când oficialii celor două formaţii au făcut abstracţie de articolele negative la adresa României, provocate de acest joc, apărute în presa din multe ţări europene.

Nu a contat deloc faptul că, prin evenimentele de marţi seară, România şi-a dat din nou în petec tocmai când avea cel mai mult nevoie de o imagine pozitivă, iar oficialii „U”-işti şi CFR-işti şi-au continuat propriul război. „A greşit Bornescu, va fi pedepsit drastic, dar asta nu scuză cu nimic ieşirea lui Cadu. El a făcut acel gest intenţionat pentru că ştia relaţiile existente între jucătorii CFR-ului şi fanii noştri, dar dacă tu faci acele gesturi înseamnă că vrei să inciţi, să iasă scandal. Cadu se bătea cu pumnul în piept şi înjura. De ce credeţi că s-a dus acolo, ca să le spună poezii de dragoste? Nu, ca să înjure. Tudor a oprit meciul de frică, nu a avut personalitate, pentru că ştia că dacă relua partida trebuia să arbitreze pro Universitatea”, a declarat antrenorul lui „U”, Claudiu Niculescu, cel care s-a aflat în mijlocul evenimentelor de la vestiare, acolo unde reprezentanţii celor două echipe s-au îmbrâncit şi înjurat reciproc.

Cadu a făcut plângere penală

Antrenorul clujenilor a fost completat de către preşedintele alb-negrilor, Felix Grigore, care vrea ca partida să fie rejucată. „Arbitrul Alexandru Tudor a notat în raportul de joc că a oprit meciul pe motiv că cele două echipe, adică jucători, antrenori şi restul staff-ului, s-au încăierat. O să vedem care este decizia Comisiei de Disciplină, dar nu este posibil să fie dat joc pierdut doar de noi cu 0-3. Noi vrem să rejucăm meciul, pentru a demonstra că putem să-i batem, dar s-a văzut că teama pe care am avut-o faţă de arbitraj a fost corectă”.

De partea cealaltă, preşedintele feroviarilor, Iuliu Mureşan, a spus că fundaşul CFR-ului, Ricardo Cadu, a fost la spital şi şi-a scos certificat medico-legal, iar acum urmează să facă plângere penală împotriva celor două persoane care l-au lovit în tunelul de la vestiare. „Va fi făcută plângere penală asupra maseurului, care l-a lovit pe Cadu în cap şi împotriva stewardului, care l-a lovit în abdomen. Cadu are o plagă în zona parietală, o contuzie în zona abdominală şi acuză dureri de cap, de-asta am hotărât să mergem la spital. Sper ca membrii Comisiei de Disciplină să judece corect şi să ne dea nouă meci câştigat cu 3-0, fiindcă altfel nu se poate. Mi-e frică, însă, că nu va exista corectitudine”, a spus Mureşan.

O decizie finală în cazul meciului dintre „U” şi CFR va fi luată vineri, iar ambele echipe ar putea să piardă jocul la„masa verde”.  

„Ţigan român”

Portarul Universităţii Cluj, Mircea Bornescu, cel care l-a lovit pe Cadu în momentul în care acesta se bucura în faţa galeriei „şepcilor roşii”, a declarat că fundaşul feroviarilor l-a jignit imediat după ce ambii au fost eliminaţi. „Chiar înainte de meci le-am atras atenţia celor de la CFR să nu provoace. După eliminare, Cadu mi-a zis pe la spate «hai la vestiare să vezi ce bătaie îţi dau» şi m-a făcut «ţigan român». M-am dus la vestiare, l-am aşteptat şi nu a mai venit”, a spus portarul Universităţii, care riscă şi o suspendare drastică din partea Comisiei de Disciplină.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă