20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTeste poligraf pentru angajati si soti infideli

Teste poligraf pentru angajati si soti infideli

» Barbatii gelosi si patronii firmelor de la care se poate fura se dovedesc a fi o adevarata mana cereasca pentru cei care traiesc din depistarea minciunilor.
» Nici reprezentantele sexului frumos nu se lasa mai prejos si isi conving partenerii ori partenerele sa faca un test de fidelitate.

Din fericire pentru unii, din ce in ce mai multi patroni constanteni au inceput sa isi testeze angajatii cu detectorul de minciuni. Primul laborator privat dotat cu poligraf a fost infiintat in anul 1997, iar acum domina piata de profil. Reprezentantii acestei societati spun au avut o multime de clienti: numai de la inceputul acestui an numarul subiectilor a ajuns la peste 70. In acest laborator se poate observa singurul poligraf analogic din Dobrogea, precum si varful de gama al companiei Lafayette, un LX 400. "Unii patroni nici nu mai fac inventar, vin la noi cu angajatii banuiti si ii testeaza.

 

De asemenea, facem si teste de fidelitate si teste intre asociati. Preturile sunt printre cele mai mici din bransa: 100 euro, fara TVA, pentru un test cu aparatul analogic si 100 de dolari cu cel electronic", a mai adaugat expertul poligraf. Printre ultimele cazuri cercetate de catre specialistii societatii se numara si cel al unei femei care era banuita cum ca ar fi furat bani din casa in care facea curatenie. "Femeia a venit la noi si i-a fost facut testul. I-a iesit bine, nu ea a furat banii. Testul poligraf nu este obligatoriu si nu constituie proba in fata judecatorilor. Il face cine vrea. De regula, majoritatea celor care accepta sa-l faca sunt nevinovati, cu mici exceptii. Imi aduc aminte de un caz mai special. Un barbat mai in varsta si cu bani si-a adus iubita, care era mult mai tanara decat el, sa faca un test. Ea ii tot spunea ca il iubeste, ca nu l-a inselat si toate astea. Din teste a reiesit altceva", mai povesteste managerul firmei.

» Prima utilizare a poligrafului in tara noastra a avut loc in anul 1971, la Catedra de psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Poligraful model "Stoelting" a fost achizitionat din Statele Unite ale Americii pentru realizarea unor studii experimentale in domeniul psihofiziologiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă