30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialTesla vrea să cucerească Europa: Va construi o SUPER-reţea de încărcare

Tesla vrea să cucerească Europa: Va construi o SUPER-reţea de încărcare

Tesla vrea să cucerească şi Europa, după SUA, iar planul companiei americane include construirea unei vaste reţele de încărcare a vehiculelor sale electrice pe teritoriul european, potrivit marketwatch.com.

După ce anul acesta Tesla a livrat primele sale maşini în Europa, producătorul american de vehicule electrice de lux se gândeşte deja la expansiune pe piaţa europeană. Potrivit planurilor companiei, dezvăluite în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Tesla îşi va mări volumul de vânzări cu ajutorul viitoarei reţele de staţii de încărcare.

Reţeaua “Supercharge” va asigura încărcarea ununui Model S în doar 20 de minute pentru o autonomie de circa 300 km, după cum declară Jerome Guillen, director de vânzări Tesla. În funcţie de model autonomia ar putea creşte până la 480 kilometri.

Oficialii companiei nu au spus încă în ce ţări va fi extinsă reţeaua de alimentare, însă Diarmuid O’Connell, director de dezvoltare Tesla, declară că “Oriunde există deja o anumită densitate de vehicule noi vom extinde strategic reţeaua.”

Citeşte şi Tesla Model S, prima maşină vândută în Europa. Din ce ţară este proprietarul

Norvegia, “cap de pod” pentru Tesla

Norvegia este în acest moment lider european în ceea ce priveşte politicile de încurajare a folosirii în trafic a sistemelor de propulsie nepoluante, astfel că Tesla şi-a creat deja aici o piaţă în curs de dezvoltare. Tesla anunţă că 90% dintre norvegieni se află în la cel mult 300 kilometri, autonomie obişnuită pentru un Model S, de o staţie de alimentare Supercharge.

Următoarele ţări în care vor fi livrate modele Tesla sunt Germania, Spania şi Belgia, probabil aici urmând să fie dezvoltată şi reţeaua de alimentare. Tesla spune că la Supercharge vor putea fi încărcate doar modelele Tesla, deoarece bateriile utilizate diferă de cele ale altor producători.

Cu privire la vânzările Model S în Europa, Jerome Guillen spune că “Până acum am vândut deja mai multe maşini decât putem produce anul acesta.” Tesla are în portofoliul său Model S şi Model X, iar vânzările cel mai probabil vor depăşi 20.000 unităţi anul acesta, în condiţiile în care producătorul american lucrează deja la capacitate maximă.

 

Cele mai citite

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Mai mulți deținuți au fost uciși în Rusia, după ce luaseră ostatici din rândul gardienilor

Forțele de intervenție au ucis în Rusia mai mulți deținuți, care luaseră ostatici câțiva gardieni. Incidentul s-a produs la un centru de arest preventiv din...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă