20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTerenul propriu, coşmar pentru „U” Mobitelco

Terenul propriu, coşmar pentru „U” Mobitelco

Liga Naţională de baschet masculin este, în acest sezon, de departe cea mai echilibrată din ultimii ani. Între locurile doi şi şapte există doar două puncte diferenţă în clasament, iar dacă o victorie poate sălta o echipă pe locurile fruntaşe, un eşec o poate coborî chiar şi câteva locuri mai jos. Una dintre formaţiile prizoniere acestui carusel este campioana României din urmă cu două sezoane, „U” Mobitelco Cluj. Cu un lot schimbat din temelii în vară, clujenii şi-au clădit o echipă care a arătat că poate bate orice adversar din campionat, dar şi că poate pierde un meci pe care îl are, la un moment dat, în mână. Totuşi, echipa clujeană se diferenţiază de celelalte competitoare printr-un lucru care pare, la prima vedere, greu de realizat. În cele 25 de etape scurse până acum din Liga Naţională, „U” Mobitelco are, alături de liderul CSM Oradea, cele mai multe victorii obţinute pe teren străin. Trupa lui Niksa Bavcevic a câştigat 10 meciuri în deplasare şi a pierdut doar două, în condiţiile în care a jucat deja în fieful actualei campioane şi vicecampioane, CSU Ploieşti respectiv BC Timişoara, partide pe care, de altfel, le-a şi câştigat. În schimb, însă, Sala Sporturilor „Horia Demian”, casa lui Silvăşan şi compania, reprezintă un adevărat teren minat pentru clujeni. Din cele 13 partide considerate acasă, „U” a câştigat doar şapte meciuri şi a pierdut celelalte şase.

 

Cu Timişoara, singura victorie

 

Toate eşecurile au venit contra echipelor cu care „studenţii” se luptă direct pentru obţinerea unui loc cât mai bun în play-off. Singura formaţie din Top 8 care a plecat învinsă de la Cluj a fost BC Timişoara, însă şi acel meci a avut nevoie de o repriză suplimentară de prelungiri. În rest, CSM Oradea, SCM Craiova, CSU Ploieşti, Gaz Metan Mediaş, CSM Bucureşti şi, mai nou, BC Mureş Târgu-Mureş au sărbătorit la finalul meciurilor pe care le-au jucat în sala clujeană. Ultimul eşec a venit luni seară, atunci când alb-negrii, deşi aveau un deficit de 18 puncte la mijlocul sfertului patru, au reuşit să egaleze şi să trimită partida în prelungiri. Acolo, însă, mureşenii au fost mai exacţi şi mai norocoşi la finalizare, iar în cele din urmă s-au impus cu 111-105. Astfel, „U” Mobitelco a bifat al şaselea eşec în sala proprie şi, chiar dacă jumătate din aceste înfrângeri au venit după prelungiri, acest lucru îi dă serios de gândit antrenorului clujean. „Eşecul cu Mureşul a fost al şaselea pe teren propriu şi al treilea în prelungiri, în timp ce în deplasare am pierdut doar de două ori. Jucăm mult, mult mai bine în deplasare, iar faptul că pierdem pe teren propriu, chiar dacă în prelungiri, arată că avem o problemă mentală. Sunt dezamăgit, jucătorii sunt dezamăgiţi, însă am jucat bine doar 15 minute în acest meci, iar cu atât nu poţi câştiga cu o echipă ca Mureş. Era bine dacă am fi obţinut victoria pentru că intram în primele patru, iar acum trebuie să câştigăm toate celelalte cinci meciuri pe care le mai avem în acest sezon regulat”, a declarat Niksa Bavcevic. Clujenii întâlnesc în aceste etape trei din primele opt clasate, însă partidele respective vor avea loc în deplasare.

  

Branko Cuic, killer-ul clujenilor

 

Unul dintre jucătorii care au pus umărul la obţinerea titlului de campioană de către „U” Mobitelco în urmă cu două sezoane, Branko Cuic, evoluează acum la BC Mureş, iar luni a fost omul decisiv în victoria actualei sale echipe. Fundaşul a înscris o aruncare de trei puncte în ultimele secunde ale partidei de la Cluj, cu care a stabilit, de altfel, scorul final, 111-105 pentru BC Mureş. Cuic a fost prima oară adversarul clujenilor în sezonul trecut, atunci când a jucat la BC Timişoara.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă