14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTeren de 100 hectare şi poate o polivalentă

Teren de 100 hectare şi poate o polivalentă

Este deja de notorietate că România se numără printre puţinele state europene care nu se pot lăuda cu o sală polivalentă modernă în capitala sa. Săraca sală „Ioan Kunst Ghermănescu” din Bucureşti, care funcţionează din 1974, şi-ar dori să fie polivalentă cu adevărat, dar la cele 6.000 de locuri de care dispune, cu posibilitate de extindere la 8.000 în cazul unor concerte, nu poate găzdui competiţii sportive de anvergura unor campionate europene decât la discipline gen lupte, haltere, karate sau judo. Despre campionate continentale de atletism în sală sau de jocuri sportive ori confruntări mondiale nu încape discuţie.

Când este însă vorba ca oamenii politici să se laude mai scapă câte unul o vorbă gen „o să construiesc o sală polivalentă” de multe ori în Capitală. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, a propus chiar Guvernului spre aprobare, la începutul anului, un „amplu program de construcţie a 30 de săli polivalente cu capacităţi între 5.000 şi 15.000 de locuri”. Cum MDRT nu a întocmit şi o listă cu locurile unde se vor construi respectivele incinte, nu se ştie dacă printre norocoasele oraşe care ar putea avea măcar pe hârtie o nouă sală polivalentă va fi şi Capitala. La finele anului trecut, înainte de lansarea programului „30 de săli polivalente”, primarul general Sorin Oprescu afirma, cu prilejul unei vizite la stadionul naţional, că „am să construiesc o sală polivalentă în Bucureşti şi poate un bazin, undeva în nordul capitalei”. Că, vorba aia, nu l-a costat nimic să se laude un pic şi, în plus, a dat bine la imaginea de edil preocupat de problemele sportului românesc.

Săptămâna trecută, după ce un milion de metri pătraţi de teren au trecut de la Ministerul Apărării Naţionale către Primăria Sectorului 5 pentru a fi pus la dispoziţia unui mare proiect, ministrul MDRT, Elena Udrea, s-a folosit la rândul său de prilej pentru a se arăta preocupată de sport şi a afirmat că „pe terenul respectiv vor fi construite un parc sportiv şi poate o sală polivalentă”. Demnitarul şi-a luat totuşi acea măsură de siguranţă şi a pus un „poate” în faţa afirmaţiei, ca în cazul în care până la terminarea mandatului nu se mişcă nici un deget în acest sens, să nu poată fi acuzată că nu s-a ţinut de cuvânt. Nouă, contribuabililor de rând, ne rămâne totuşi speranţa că „poate” se va construi o sală polivalentă ultramodernă în Bucureşti, într-un viitor apropiat.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă