20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTensiuni interetnice intr-un cartier din Medias

Tensiuni interetnice intr-un cartier din Medias

SIBIU. Locuitorii blocurilor de locuinte de pe strada Tineretului din municipiul Medias se plang ca au ajuns la capatul rabdarilor in fata numeroaselor acte anti-sociale pe care sunt obligati sa le suporte din cauza vecinilor lor de etnie rroma. Acestia din urma locuiesc in doua foste camine de nefamilisti in zona.
O scrisoare, semnata de reprezentantii a 45 de asociatii de proprietari si patroni de firme din zona, arata ca rabdarea localnicilor „siliti sa faca fata singuri si terorii sociale la care sunt supusi si indiferentei totale a autoritatilor” este pe cale sa ajunga la un punct din care poate degenera in tot ce e mai rau. Oamenii sustinca nici postasul nu mai intra in cvartalul de blocuri „Tineretului” de teama ca nu cumva vreun infractor sa-i dea in cap si sa-i fure banii pentru plata pensiilor. Incriminatii sunt locatarii rromi ai blocurilor 3 si 5 care.
Mai mult, sustin locatarii, cele doua blocuri in care Primaria detine 36 de apartamente, iar restul pana la 122 au fost cumparate de actualii lor locatari, au ajuns sa arate intr-un hal de nedescris pentru ca s-a furat tot ceea ce putea fi furat. Deconectati de la retelele de utilitati (curent electric, gaz, alimentare cu apa sau canalizare) rromii s-au reconectat ilegal la reteaua de curent electric.
„Locuitorii celor doua blocuri au devastat complet instalatiile anexe, chiar usi si geamuri, instalatii sanitare si isi arunca fecalele si gunoaiele in spatele blocurilor. Acestea se scurg prin gaurile facute in pereti in niste gropi descoperite, permanent pline, care se revarsa apoi pe aleile dintre blocuri transformandu-se in niste paraie de fecale si in adevarate focare de infectie”, se arata in scrisoarea disperata a locuitorilor zonei. Oamenii se plang si de indiferenta autoritatilor si chiar complicitatea angajatilor acestora, mai ales a Politiei fata de ordinea si linistea publica de pe strada Tineretului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă