17.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialTeleviziunile care au prezentat înmormântarea Mărioarei Zăvoranu, analizate de CNA

Televiziunile care au prezentat înmormântarea Mărioarei Zăvoranu, analizate de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va analiza, în perioada următoare, modul în care principalele televiziuni au prezentat în emisiunile lor înmormântarea mamei Oanei Zăvoranu, informează Mediafax.

Decizia a fost luată ca urmare a sesizării făcute de Dorina Rusu, care prezidează şedinţa CNA de marţi.

Marioara Zăvoranu a murit vineri dimineaţă, la un spital din Bucureşti, iar informaţii despre înmormântarea acesteia, care a avut loc duminică, au fost difuzate la mai multe televiziuni.

În urma difuzării acestui subiect, CNA a primit şapte sesizări de la telespectatori nemulţumiţi de modul în care a fost prezentat la televiziuni acest caz.

“Mi se pare că a fost ceva care trebuie luat în discuţie, într-un fel sau altul, dar înţeleg că au fost şi sesizări destul de multe în weekendul ăsta”, a spus Dorina Rusu. Ea a cerut departamentului de specialitate al CNA să realizeze o monitorizare de linie a modului în care televiziunile au prezentat acest subiect.

“Pentru că totuşi lucrurile astea infectează spaţiul public şi mi se pare prea mult. Nu cred că putem să trecem aşa peste asta noi ca organism care răspunde de sănătatea audiovizualului”, a spus Dorina Rusu.

La rândul său, membrul CNA Monica Gubernat a cerut ca monitorizarea Consiliului să includă şi seara anterioară morţii Mărioarei Zăvoranu.

“Singura mea rugăminte este ca la această monitorizare de linie să adăugăm şi seara anterioară morţii, când am înţeles că doamna Zăvoranu s-a dezbrăcat la un post TV. Bănuiesc că se numeşte Kanal D, dar nu ştiu sigur”, a spus Gubernat.

CNA urmează să analizeze acest subiect în momentul în care Departamentul de Monitorizare al Consiliului va finaliza această monitorizare de linie.

“Când cei de la monitorizare consideră că va fi gata, o să discutăm. Probabil nu o să fie atât de repede, având în vedere spectacolul foarte vast care a avut loc”, a mai spus Dorina Rusu.

Cele mai citite

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare! Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul...

O nouă comasare de linii STB. Troleibuze Solaris, pe linia 97. VIDEO

De mâine, pe linia 97 circulă noile troleibuze Solaris, anunță Societatea de Transport București (STB). În acest weekend, liniile 97 și 133 vor fi comasate,...

Stefanos Tsitsipas, calificare facilă în semifinalele Mastersului de la Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas l-a învins în două seturi pe rusul Karen Hacianov, scor 6-4, 6-2, și s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă