20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTelemirosul

Telemirosul

Producatorul de telefoane mobile Motorola intentioneaza sa ofere o experienta "parfumata" prin intermediul celularelor. Compania a inregistrat de curand o inventie prin care mobilul poate emana mirosuri gratie incalzirii unui mic rezervor integrat in aparat.Inventatorii au fost inspirati de odorizantele de camera. Patentul brevetului de inventie anunta totodata ca designul telefonului nu se va schimba foarte mult. Testele au aratat ca amplificatorul de energie electrica din interiorul celularului ajunge pana la 60 de grade Celsius, o temperatura suficient de ridicata pentru a activa mirosurile conservate intr-un saculet de gel.
Odorizantele electrice de camera sunt foarte populare oriunde in lume si elimina mirosuri pe suprafete de peste 40 de metri patrati in case si birouri. Odorizantul electric contine o unitate electrica care trebuie conectata la curent alternativ. Unitatea electrica contine un modul de incalzire care consta intr-un circuit cu rezistente care genereaza energie calorica si un receptacul pentru cartusul cu mirosuri stocate intr-un pachet cu gel ori lichid aflat in proximitatea modulului de caldura. Temperatura pe care o dezvolta unitatea electrica este de aproximativ 54 de grade Celsius si activeaza eliminarea, in timp, a mirosului. Pachetele odorizante care sunt incarcate in dispoztivul electric rezista cateva saptamani si sunt usor de inlocuit o data ce au fost consumate. Odorizantele electrice produc mirosuri mai puternice pe o suprafata mai larga tocmai pentru ca sunt activate de energia calorica. Aparatele de comunicatii, dar mai ales telefoanele celulare, au devenit poate cele mai populare instrumente din ziua de azi, fiind folosite de sute de milioane de oameni la nivel global. Producatorii de mobile incearca mereu sa isi diferentieze aparatele pe piata. Cu siguranta va putea fi creata si nevoia de a transmite mirosuri pe calea comunicatiilor mobile pentru simplul motiv ca exista oameni care folosesc celularul, iar acasa poseda un odorizant.
Intr-un celular cu unde radio cateva circuite care se supraincalzesc pot fi considerate potentiale surse de caldura ce pot activa un pachetel cu gel odorizat. Chiar daca amplificatorul de frecvente radio este o piesa care poate produce o cantitate suficienta de energie calorica si o temperatura ridicata, si alte piese precum bateria ar putea fi un candidat potential in functie de criteriul de design sau de tipul mirosului ce se doreste a fi emis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă