12.6 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialTelefonica îşi vinde operaţiunile din Cehia

Telefonica îşi vinde operaţiunile din Cehia

Una dintre cele mai mari companii telecom din Europa, Telefonica SA, negociază cu fondul PPF Group vânzarea diviziei din Cehia, potrivit unor surse apropiate situaţiei citate de Bloomberg. Telefonica este una dintre cele mai mari companii telecom din Europa şi deţine 69% din acţiunile Telefonica Czech Republic.

PPF este singurul investitor interesat de divizia cehă a companiei spaniole, iar tranzacţia ar putea fi anunţată în luna noiembrie, au adăugat sursele. Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Telefonica şi PPF au refuzat să comenteze informaţiile.

Compania cehă de telecomunicaţii a fost preluată de Telefonica în urmă cu 8 ani, când a plătit 4,7 miliarde de dolari.

Veniturile Telefonica Cehia sunt în scădere constantă de la începutul anului 2009, după ce Vodafone şi Deutsche Telekom au intensificat investiţiile pe piaţa cehă. Totodată, autorităţile încearcă să deschidă piaţa pentru un nou mare operator.

Profitul operaţional al diviziei cehe a Telefonica a coborât cu 10% în prima jumătate a anului, iar marja de câştig a înregistrat de asemenea o scădere. Companiaare 5,1 milioane de clienţi în zona telefoniei mobile şi operează 1,4 milioane de linii fixe, potrivit datelor de la finele lunii iunie. De asemenea, Telefonica Cehia are 1,4 milioane de clienţi pe piaţa telefoniei mobile din Slovacia.

Grupul spaniol Telefonica are nevoie de lichidităţi pentru a-şi plăti datoriile. Compania a convenit în acest an vânzarea diviziei din Irlanda către miliardarul Li Ka-shing, din Hong Kong. Pe de altă parte, Telefonica îşi majorează participaţia deţinută indirect la Telecom Italia şi va prelua divizia germană a operatorului olandez KPN.

PPF este o companie fondată în Cehia în 1991, de către miliardarul Petr Kellner. Compania este un fond de investiţii în mai multe segmente de piaţă, precum agricultură, biotehnologie, energie, imobiliare şi asigurări.

Cele mai citite

Vasile Dîncu (PSD): Președintele Ciolacu – posibil candidat la prezidențiale. AUR ar fi principalul rival al PSD

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, este în anul 2024 în poziția de candidat la alegerile prezidențiale din România, chiar dacă PSD nu a decis...

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă