20.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialTehnologii noi lansate de Federal-Mogul pe piaţa din România

Tehnologii noi lansate de Federal-Mogul pe piaţa din România

Federal-Mogul lansează în România pistoanele DuraBowl şi cuzineţii pentru motoare, Glyco IROX. Noi tehnologii contribuie la reducerea consumului de cobustibil si a emisiilor de CO2. Federal-Mogul operează în domeniul producţiei şi disribuţiei de piese şi servicii pentru fabricanţii şi operatorii de service din întreaga lume.

Pistoanele DuraBowl, comercializate sub marca Nüral, sunt dedicate motoarelor de dimensiuni mici, având o durată de viaţă de până la 4 ori mai mare decât a pistoanelor obişnuite, conform unui anunţ al Federal-Mogul. Segmenţii Glyco IROX, care sunt indicaţi pentru sisteme start/stop, reduc frecarea în interiorul motorului cu până la 50%. 

În ultimii zece ani, puterea obişnuită a  motoarelor diesel pentru autovehicule a crescut de la 50kW/litru (67CP/litru) la aproximativ 70kW/litru (94CP/litru). „Această tendinţă se va accelera probabil ca urmare a presiunilor legislative tot mai puternice privind reducerea valorilor ţintă de CO2,” spune Paul Vure, director Federal-Mogul pentru servicii tehnice pe piaţa aftermarket din Europa.

„Scăderea dimensiunilor motorului cu ajutorul supraalimentării şi a altor tehnici se aplică la scară tot mai mare, pentru a obţine mai multă putere cu mai puţin combustibil. Însă acest lucru duce la solicitări termice şi mecanice mult mai mari ale componentelor motoarelor”, explică Vure.

„Atunci când un motor se opreşte, uleiul se îndepărtează treptat de suprafeţele de contact, ducând la un contact direct, metal pe metal, la repornire”. Aceste lucru se întâmplă mai ales la motoarele care folosesc sistemul START/STOP, numărul de reporniri fiind foarte ridicat.

Pistoanele DuraBowl au primit în 2010 premiul “Automotive News PACE” pentru inovaţie de produs, acordat de prestigioasa publicaţie specializată pe domeniul auto.

Tehnologia IROX este o tehnologie de ultimă generaţie care cuprinde cuzineţi acoperiţi cu polimeri, care rezistă la funcţionarea de scurtă durată fără lubrifiere. Tehnologia este ideală pentru solicitările mari impuse cuzineţilor de către motoarele de mare putere, mai anunţă producătorul.

Federal-Mogul a fost fondată în Detroit, în 1899. Compania are 45.000 de angajaţi în 34 de ţări, cu sediul central în Southfield, Michigan, Statele Unite. 

 

 

Cele mai citite

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

Congresul spaniol dominat de socialiști a votat amnistia separatiștilor catalani

Deputaţii spanioli au adoptat joi definitiv o lege de amnistie în favoarea separatiştilor catalani, o măsură foarte controversată a guvernului de stânga al premierului...

Polițiștii și procurorii fac peste 150 de percheziții, în dosare cu prejudicii de peste 30 de milioane lei

Polițiștii și procurorii români au efectuat peste 150 de percheziții domiciliare în ziua de joi, 30 mai 2024, aceasta fiind cea de-a patra zi...
Ultima oră
Pe aceeași temă