19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTehnofrig ia in calcul vanzarea de terenuri

Tehnofrig ia in calcul vanzarea de terenuri

Compania clujeana Tehnofrig sta in acest moment pe 11 hectare de teren cu valoare imobiliara ridicata. Unele active din patrimoniul firmei pot fi considerate adevarate mine de aur.
Proprietarii uneia dintre cele mai mari fabrici clujene din perioada comunista, Tehnofrig SA, vor lua in discutie, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare, posibilitatea de a scoate la vanzare, la pretul pietei, unele dintre terenurile si cladirile detinute de companie. Vestea i-a facut atenti pe jucatorii din domeniul imobiliar, cu atat mai mult cu cat compania clujeana are unul dintre cele mai consistente portofolii de proprietati imobiliare. In acest moment, firma detinuta de Ovidiu Turcu, Dorel Goia si Horia Ciorcila, toti membri in Top 300 Capital, poseda un numar impresionant de spatii comerciale, in special amplasate la parterul imobilelor din cartierele orasului, dar si pe principalele artere, precum si terenuri sau active situate pe terenuri cu potential imobiliar foarte mare. Tehnofrig este amplasata pe 11 hectare de teren cu front mare la doua strazi, in apropierea garii orasului. Terenul a fost ochit de mai multi dezvoltatori din domeniul retailului comercial, si, potrivit unor surse, acesta ar putea fi si motivul propunerii de vanzare adresate actionarilor.
Printre terenurile valoroase detinute de Tehnofrig se numara si o parcela de peste 1000 de metri, amplasata in zona clujeana unde se dezvolta un centru financiar. In acest moment pe amplasament exista o cladire, insa miza imobiliara o reprezinta terenul. Compania mai detine teren langa viitorul cartier Oser, unde Primaria Cluj-Napoca va construi locuinte sociale. Compania a mai achizitionat terenuri si in zona unuia dintre cele mai noi cartiere de case din Cluj, "Buna ziua", in prima faza avand chiar si un proiect rezidential, cartierul Tempus, dar care nu a fost finalizat.   
Bani din inchirieri
Cele mai multe spatii comerciale pe care le administreaza Tehnofrig au intrat in portofoliul companiei o data cu achizitionarea unei alte firme locale, Napochim. Aceasta, alaturi de Legume-Fructe SA si de Textile-Incaltaminte, detine cele mai multe dintre fostele spatii de comercializare din Cluj-Napoca. Acestea sunt, in cea mai mare parte, spatii comerciale situate la parterul blocurilor si inchiriate bancilor sau furnizorilor de servicii din comunicatii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă