19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTecău se menţine pe poziţii

Tecău se menţine pe poziţii

Jucătorul constănţean de tenis şi-a păstrat locurile în ierarhiile mondiale ATP după ce a reuşit să joace a zecea finală a carierei.

Nu există nici un dubiu că jucătorul de tenis din România cel mai în formă la ora actuală este Horia Tecău. Deşi performanţele sale se leagă şi de valoarea partenerului său, Robert Lindstedt, Tecău a arătat că are stofă de campion.

La finele săptămânii trecute, cei doi au reuşit să câştige pentru al doilea an la rând turneul de la Bastad, trecându-şi în palmares al doilea succes al sezonului. Punctele obţinute pe zgura din Suedia au contribuit la menţinerea celor doi în topul ierarhiilor mondiale. În clasamentul individual, Horia Tecău se menţine pe locul 11, în timp ce alături de partenerul său se află pe locul cinci, în clasamentul perechilor. Site-ul oficial ATP nu a calculat însă la actualizarea de ieri cele 250 de puncte câştigate o dată cu titlul obţinut la Bastad. Chiar şi cu punctele câştigate pe zgura din Suedia, Tecău şi Lindstedt nu ar fi urcat mai sus decât poziţiile pe care se află acum.

Succesul de la Bastad a fost pentru Tecău al patrulea din acest an. Doar două turnee a câştigat însă alături de Lindstedt, alte două fiind adjudecate de constănţean alături de compatriotul Victor Hănescu şi unul când a jucat cu veteranul Dick Norman. Tecău a jucat totodată a zecea finală a carierei alături de Lindstedt. Pe cele mai importante dintre acestea nu le-a câştigat însă. De fiecare dată alături de partenerul suedez, Tecău a evoluat în ultimul act al turneului de Grand Slem de la Wimbledon, cea mai veche şi cea mai importantă competiţie a sportului alb. Ambele finale (2010 şi 2011) au fost pierdute de constănţean.

Cariera lui Tecău cuprinde deja nouă titluri câştigate, patru în acest an. Cu un bilanţ de 35 de victorii şi 15 înfrângeri în acest an, 95-72 în întreaga carieră, constănţeanul a adunat în acest sezon aproape 300.000 de dolari din premii, iar în total a depăşit trei sferturi de milion de dolari câştigaţi din tenis. 

Simona Halep, cu două locuri mai jos

Constănţeanca Simona Halep se află şi ea în top 100 WTA.

Săptămâna aceasta a coborât două locuri şi acum se află pe 61. Cu două finale disputate în scurta sa carieră, ambele la Fes, în Maroc, Halep s-a făcut deja remarcată. Primul trofeu în circuitul WTA poate veni chiar în România, constănţeanca începând ieri BCR Open România din postura de favorită principală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă