17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTecău cucereşte China

Tecău cucereşte China

A cincea finală stagională a fost una cu noroc pentru Horia Tecău, cel care a înregistrat al treilea succes din acest an, şi cel mai important din ultimele 15 luni. Alături de coechipierul său „tradiţional” din 2013, constănţeanul a reamintiti de jucătorul periculos de anul trecut, cel care bătea la uşa Top 10 ATP Doubles, clasamentul individual, nu pe echipe, dar care a coborât neaşteptat anul acesta.

La Beijing, Tecău şi Max Mirnîi au arătat ca în startul sezonului. Periculoşi, inventivi, stăpâni pe serviciu şi, mai ales, dispuşi să lupte pentru fiecare minge. Se poate spune că la mijloc ar fi dispariţia presiunii rezultatelor după ce amândoi au decis să-şi vadă de drum pe cont propriu de la 1 ianuarie, dar gurile rele susţin că mai degrabă rezolvarea unor probleme personale ale românului au dus la „liniştirea” apelor şi pe teren. Aşa s-a ajuns ca în ultimele 6 partide, Tecău să aibă cinci succese, după un record catastrofal în precedentele nouă: 1-8.

În China, pe lângă jocul bun, cei doi au avut şi puţin noroc când Wawrika s-a accidentat şi a ratat semifinala, dar pe teren n-au avut niciodată emoţii reale. Nici măcar când britanicii Colin Fleming şi Jonathan Murray au împins meciul din sferturi într-un tie-break nemeritat după aspectul jocului. N-a contat, pentru că Tecău şi Mirnîi s-au impus lejer închizând meciul, şi au realizat un mic record personal, impunându-se la Beijing fără să fi pierdut măcar un set. Este o schimbare majoră faţă de cuplul care obişnuise suporterii cu ieşiri din turul 1 sau cel mult turul 2 şi care nu mai făcuse un turneu decent de pe iarba de la Rosmalen, când reuşise şi ultimul succes.

„Să ajungem la Londra este principalul scop încă de la începutul sezonului şi ceea ce te face să mergi la antrenamente zi de zi. Sunt foarte fericit că am ajuns aşa aproape de obiectiv, iar victoria din această săptămână ne ajută. Vom juca la toate turneele până în finalul sezonului şi sperăm să ne păstrăm acest nivel şi să obţinem biletele de Londra”, a declarat Horia Tecău pentru atpworldtour.com, semn că schimbarea din joc nu a fost doar o aparenţă.

CLASAMENT

Pe 28 la individual, pe 9 la echipe

 

Succesul din China s-a tradus şi în cel mai mare CEC primit de Tecău în acest an: 72.500 de dolari, partea sa. De asemenea, cele 250 de puncte primite l-au ajutat să urce în clasamentul de dublu înapoi în primii 30 de jucători ai lumii, după ce acum o lună înregistrase cea mai slabă clasare din ultimii trei ani. Mai mult, cele 500 de puncte ATP primite înseamnă reintrarea în cursa pentru Londra, distanţa dintre Horia şi Max şi următorii clasaţi fiind de doar 80, respectiv 120 de puncte, uşor realizabile printr-o prestaţie decentă la Shanghai, turneu Masters cu premii în consecinţă: 225.000 de dolari şi 1.000 de puncte ATP.

Misiunea va fi destul de grea pentru că pe tablou se află toate echipele clasate în faţa lor, iar în cazul în care astăzi trec de cuplul Treat Huey (Cehia) – Dominic Inglot (Marea Britanie), vor da peste Rohab Bopanna (India) şi Edouard Roger-Vasselin (Franţa), favoriţi 6 ai turneului. Din optimi, deja misiunea devine imposibilă pentru că pe aceeaşi parte de tablou sunt fraţii Bryant, eternii lideri ai topului mondial de dublu.

 

Cele mai citite

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere imensă. Ana Karina Schneider s-a stins din viață

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere profundă cu decesul conf. univ. dr. habil. Ana-Karina Schneider, o personalitate remarcabilă în domeniul Literaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă