19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTeatrul brailean, cumparat cu 500.000 de euro

Teatrul brailean, cumparat cu 500.000 de euro

» Consilierii municipali au fost de acord cu achizitionarea cladirii teatrului.
» Municipalitatea va plati suma de 526.000 de euro pentru corpul B.
» Banii vor fi achitati in doua rate, pana la data de 1 iunie.

Corpul b al cladirii
Teatrului Maria Filotti din Braila va fi, in cele din urma, cumparat de municipalitate, pentru suma de 526.000 de euro. Banii vor fi platiti din bugetul local, in doua rate, pana la data de 1 iunie a.c. Decizia a fost adoptata in sedinta Consiliului Local Municipal Braila din data de 31 martie a.c., dupa luni intregi de discutii, negocieri si rasturnari de situatie, care au dus teatrul in pragul evacuarii din sediu. In urma cu numai cateva saptamani, consilierii PSD si unul PD s-au abtinut de la vot, astfel incat proiectul de hotarare privind achizitionarea corpului B nu a putut trece, fapt pentru care proprietarii imobilului anuntasera ca vor evacua teatrul.
Primarul Constantin Cibu a considerat ca ceea ce au votat consilierii acum era un lucru normal, care ar fi trebuit facut cu trei luni in urma, nu dupa ce s-a ajuns la evacuare: "In sfarsit, s-a votat cumpararea corpului B al teatrului. Era si normal sa voteze in bloc pentru asta, pentru ca gasisem sursa financiara, ne intelesesem cu omul la pret, nu era nici o problema. Daca e sa fie o problema, este faptul ca suntem nevoiti sa dam acum banii pe ceva ce a fost al nostru, dar l-am pierdut. Dar asta e. Bine ca s-a rezolvat".

» Fonduri europene pentru reabilitare
"Am asteptat cu mare emotie votarea acestei hotarari. Se putea intampla orice. La sedinta trecuta nimeni nu se astepta sa nu treaca acea hotarare a Consiliului Local. Acum ne iese aceasta grija din preocupari si putem sa ne facem planuri pentru partea artistica. Dupa ce se va achita in totalitate si vom putea spune ca este cladirea noastra, ne vom gandi cum sa accesam fonduri europene pentru reabilitare", a declarat directorul Veronica Dobrin.
Putem sa ne facem planuri pentru partea artistica." Veronica Dobrin

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă