17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialTB: Fănica Grădinaru a ţinut copiii cu capul în toaletă, i-a opărit...

TB: Fănica Grădinaru a ţinut copiii cu capul în toaletă, i-a opărit şi bătut cu cruzime

UPDATE: Fosta asistentă maternală Fănica Grădinaru a exercitat diverse acte de cruzime asupra celor doi copii pe care-i avea în grijă, pe care i-a băgat cu capul în toaletă, i-a bătut cu bâte de lemn, i-a opărit sau ţinut dezbrăcaţi afară, în frig, scrie instanţa în motivarea deciziei de arestare a femeii, scrie Mediafax.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă a fostei asistente maternale Fănica Grădinaru, a soţului ei, Mitică Grădinaru şi a două asistente sociale de la Direcţia de Protecţia Copilului Ilfov.

Magistratul notează în motivarea deciziei de arestare mai multe acte de cruzime şi violenţă pe care cei doi le-au săvârşit asupra celor doi copii pe care îi aveau în îngrijire.

În cazul femeii, instanţa arată că aceasta “a exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra părţii vătămate P.C.A., (a băgat-o cu capul în vasul de toaletă, trăgând apa, a lovit-o cu capul de diferite obiecte, a scufundat-o în cadă, ţinându-i capul sub apă, a lovit-o pe tot corpul cu o bâtă de lemn, a expus-o noaptea la temperaturi scăzute, ţinând-o dezbrăcată afară, a opărit-o, a tăiat-o la buzele superioare şi inferioare şi la braţul stâng, leziuni pe care le-a tratat într-un mod superficial, provocând infectarea acestora), cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa”.

Totodată, în perioada octombrie 2007-11.12.2009, în calitate de asistent maternal căruia îi fusese încredinţată în plasament fetiţa, Fănica Grădinaru a “exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra acesteia, precum şi alte acţiuni (nealimentarea corespunzătoare, obligarea fetiţei să răspundă la un alt nume şi să relateze aspecte nereale privind vătămările suferite), care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a părţii vătămate”.

Sceleaşi acte de violenţă au fost săvârşite şi asupra băiatului M.M., elev în clasa întâi pe care din octombrie 2007 până în decembrie 2009, “l-a băgat cu capul în vasul de toaletă, trăgând apa, l-a lovit cu capul de diferite obiecte, l-a scufundat în cadă, ţinându-i capul sub apă, şi l-a expus noaptea la temperaturi scăzute, ţinându-l dezbrăcat afară, cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa”.

Toate aceste fapte au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a copilului, mai scrie instanţa.

În ceea ce-l priveşte pe Mitică Grădinaru, instanţa arată că acesta “a înlesnit exercitarea de către inculpata G.F. a diferitelor acte de violenţă şi cruzimi asupra părţii vătămate P.C.A., cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa, prin aceea că, deşi avea cunoştinţă de săvârşirea acestor acte şi avea posibilitatea de a împiedica continuarea lor (prin sesizarea autorităţilor publice competente cu privire la starea de sănătate a minorei sau prezentarea minorei la o unitate medicală, ceea ce ar fi împiedicat agravarea leziunilor de la nivelul braţului), nu a efectuat niciun demers în acest sens, încurajând-o pe inculpată în punerea în executare a rezoluţiei infracţionale prin această atitudine tolerantă”.

În opinia instanţei, atitudinea “incalificabilă” a asistentei maternale Fănica Grădinaru în cazul celor doi copii pe care-i avea în grijă denotă “lipsă de orice urmă de umanitate”, iar “urmările terifiante, transformarea celor doi minori într-o simplă sursă de câştig” “conturează o imagine ce în mod normal ar fi putut fi imaginată doar prin consideraţiuni istorice şi literare specifice secolelor XVIII şi XIX cel târziu, şi în nici într-un caz o ipoteză posibilă într-o societate contemporană dedicată apărării şi garantării drepturilor omului, în care, mai ales, o atenţie specială este dată prezervării intereselor copiilor”.

——

Femeia care ar fi trebuit să aibă grijă de doi minori, un băieţel în vârstă de 9 ani şi o fetiţă de 6 ani, este acum acuzată de tentativă de omor deosebit de grav, iar soţul ei pentru complicitate, după ce copiii au ajuns la spital în stare gravă.

Cei doi copii, Andrea (6 ani) şi Alexandru, (9 ani) au ajuns la Spitlaul Grigore Alexandrescu cu tăieturi pe mâni şi lovituri grave. Conform reprezentanţilor Spitalului Grigore Alexandrescu, fetiţa are nevoie de îngrijiri medicale pentru o perioadaă de cel puţin 130 de zile.

Împreună cu cei doi soţi, Fănica (40 de ani) şi Mitică (41 de ani) Grădinaru, au mai fost reţinuţi doi angajaţi ai Direcţiei Pentru Protecţia Copilului din Ilfov. Marinela Constantin şi Ana Moise sunt acuzate că nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu privind vizitarea şi monitorizarea situaţiei minorilor în perioada când aceştia au fost încredinţaţi asistentei maternale.Mai mult, cele două funcţionare au făcut menţiuni nereale în rapoartele de vizită.

Procurorii din Parchetul Capitalei au început urmărirea penală şi faţă de un medic de familie pentru săvârşirea a trei infracţiuni de fals intelectual.

Cei doi copii se află în plasament la cei doi soţi, după ce tatăl lor biologic a ucis-o pe mama lor.

Femeia este închisă în arestul Poliţiei Capitalei.

Cele mai citite

Probleme pentru Rishi Sunak. Mai mulți parlamentari conservatori britanici sunt gata să demisioneze

Premierul britanic Rishi Sunak suferă din cauza plecării în masă a legislatorilor, numărul demisiilor depășind nivelul pe care l-a suferit Partidul Conservator înainte de...

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă