19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTaxa de prima inmatriculare se va reduce

Taxa de prima inmatriculare se va reduce

Sebastian Vladescu, ministrul finantelor, si comisarul european Lazlo Kovacs au convenit ca Romania sa reduca nivelul taxei de prima inmatriculare.

Reprezentantii Ministerul de Finante au precizat pentru HotNews.ro ca pana la stabilirea modului in care se va calcula taxa, ramane in vigoare sistemul de calcul prevazut de Codul Fiscal intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007.

In urma discutiilor dintre Sebastian Vladescu si oficialii europeni s-a stabilit ca in urmatoarele saptamani vor avea loc consultari la nivel de experti pentru a gasi cea mai buna formula.

Partea romana a reiterat faptul ca protectia mediului si evitarea costurilor ulterioare de depoluare foarte ridicate reprezinta o prioritate, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

"Pe de alta parte, nivelul scazut al veniturilor romanilor, atat ca medie pe cap de locuitor, cat si pe anumite grupuri de populatie, constituie o limitare solida in calea introducerii unor alte sisteme de taxare utilizate in alte stat europene care determina o imbunatatire a parcului auto si implicit o reducere a gradului de poluare cu implicatii favorabile asupra starii de sanatate a populatiei", a spus Vladescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă