20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTaxa de 8.899 de lei, platita de o singura persoana

Taxa de 8.899 de lei, platita de o singura persoana

La Trezoreria Constanta, locul unde se plateste taxa de prima inmatriculare, au fost inregistrati, de la inceputul anului pana in prezent, 33 de platitori din municipiul Constanta. Aceasta nu inseamna ca au platit 33 de persoane efectiv, tinand cont de faptul ca platitorii, persoanele juridice, putea avea posibilitatea sa achite pentru mai multe masini.

“Valoarea media a taxei platite de persoanele fizice este cuprinsa intre 465 de lei si 1.956 de lei. Cea mai mare suma platita de o persoana fizica in contul taxei de prima inmatriculare este de 8.899 de lei”, a precizat Laurentiu Mateizer, trezorier sef Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica. In ceea ce priveste incasarile pe tot judetul, suma se ridica la 46.798 de lei.
Procedura de plata este destul de simpla. Contribuabilii se prezinta la Trezorerie, unde se plateste suma de bani aferenta taxei. Problemele incep insa sa apara aici. Corectitudinea calcularii taxei – si calcularea in sine – este raspunderea platitorului. “Referentii nostri de la ghiseu nu au nici o competenta in verificarea cuantumului taxei. Singura obligatie a Trezoreriei este sa mentioneze seria cartii de identitate pe foaia cu care se plateste, pentru a nu mai putea fi folosita si pentru alte masini”, a precizat Laurentiu Mateizer. Pentru a veni in sprijinul constantenilor, s-a copiat un program de pe internet, care a ajuns in trezorerii, pentru a-i ajuta pe cei care nu stiu sa calculeze taxa.
Reprezentantul filialei Constanta a Registrului Auto Roman, Marius Apostol, a declarat ca sefii Politiei Rutiere Constanta i-au transmis o cerere oficiala prin care solicitau informatii exacte despre cum se poate “decoda” numarul de inregistrare al masinii, precizand ca RAR nu verifica cuantumul taxei de prima inmatriculare. Romeo Tecau, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Constanta, a declarat ca cei care verifica cuantumul taxei sunt lucratorii de la serviciul de inmatriculare. “Au fost cateva cazuri in care am trimis oamenii inapoi la Trezorerie, pentru ca nu platisera suma corecta”, a precizat acesta. Numarul inmatricularilor a scazut cu aproximativ 60%. “Daca anul trecut inregistram, in medie, aproximativ 160 de inmatriculari pe zi, numarul acestora a scazut la circa 100 pe zi, fiind reprezentat in majoritate de masini noi”, a mai precizat Romeo Tecau.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă