13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialTătăruşanu: Nu regret că România nu este la Euro-2012 deoarece nu a...

Tătăruşanu: Nu regret că România nu este la Euro-2012 deoarece nu a meritat

Portarul stelist Ciprian Tătăruşanu a declarat, vineri, în Austria, unde se află în cantonament cu echipa sa de club, că nu regretă faptul că naţionala României nu este prezentă la Euro-2012, pentru că nu a meritat să se califice la turneul final, informează site-ul oficial al FC Steaua, scrie Mediafax.

“Nu pot spune că am vreun regret pentru ca nu am fost la Euro, fiindcă nu am meritat acest lucru. Dacă am fi jucat extraordinar şi am fi ratat calificarea la mustaţă, atunci aş fi putut avea regrete. Noi nu am meritat să ne calificăm şi asta este!”, a spus jucătorul.

Tătăruşanu nu se plânge de duritatea antrenamentelor pe care le conduce noul tehnician al echipei, Laurenţiu Reghecampf, dar precizează noile metode de pregătire folosite sunt foarte bune şi eficiente. “Orice cantonament este greu, nu pot spune ca facem ceva ieşit din comun. Toate antrenamentele sunt solicitante, dar nu am fost biciuiţi sau răstigniţi, aşa cum s-a scris prin presă. Preparatorul nostru fizic a venit cu ceva nou, dar nu ieşit din comun. Sunt nişte metode de antrenament diferite, dar foarte bune şi eficiente”, a explicat el.

Referindu-se la viitoarea ediţie de campionat, Tătăruşanu estimează că echipa sa are un început de sezon accesibil şi afirmă că nu poate spune care formaţie este favorită la titlu. “Pe hârtie, sunt multe favorite la titlu, dar cred că la sfârşitul turului vom putea spune cine joacă cel mai frumos fotbal şi are sanse reale să caştige campionatul. Teoretic, începem campionatul bine, cu echipe mai slab cotate. Dar s-a vazut şi in sezonul trecut că nicio echipă nu este slabă şi niciun meci nu este câştigat dinainte. Anul trecut am făcut egal cu Sibiul în prima etapă, deşi am avut multe şanse de a marca. Din fericire, după aceea am avut două victorii care ne-au ridicat în clasament. În ceea ce o priveşte pe Chiajna, vom vedea ce va fi la ora jocului. Nu ştim cu ce echipă joacă, deoarece au facut multe transferuri şi au schimbat banca tehnică. Vom fi puşi la punct până la începutul partidei! Primul meci este cel mai important pentru noi, nu pot face o comparaţie între campionat şi cupele europene. În Europa League sper să facem cât mai multe puncte şi sa fim văzuţi cât mai bine”, a declarat Tătăruşanu.

El spune că nu îşi doreşte să plece în acest moment de la Steaua, echipă cu care vrea să devină campion. “Orice jucător se gândeşte să plece la mai bine, dar eu stau cu mintea la Steaua în acest moment. Pe mine mă motivează să rămân aici faptul că este echipa mea de suflet. Eu am crescut în cartierul Stelei şi de mic ţin cu această echipă. De asemenea, mă motivează câştigarea unui titlu, fiindcă asta imi doresc cel mai mult”, a afirmat Tătăruşanu.

Portarul crede că informaţiile privind un transfer al coechipierului său Vlad Chiricheş la FC Barcelona sunt doar “invenţii ale presei”, dar precizează că s-ar bucura foarte mult dacă fundaşul stelist ar ajunge în Catalunia. “În ceea ce priveşte informaţiile legate de un transfer al lui Chiricheş, nu ştiu nimic. Prin presă, eu am fost deja transferat la Marseille «oficial», am făcut şi vizita medicală. Am mai fost transferat şi pe la Wigan, iar Tănase la Lyon. Chiricheş a fost trimis de presă pe la Milano, pe la Barcelona. Cred că sunt doar invenţii ale presei. Dacă se va întampla să ajunga la Barcelona, noi ne vom bucura nespus de mult pentru el”, a adăugat Ciprian Tătăruşanu.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă